Euro-Stanca: Două lucruri m-au impresionat....

Ultima actualizare:

    George Stanca
George Stanca

Am fost atent la intonarea imnurilor, moment însoţit de acele uriaşe drapele întinse pe gazon - simboluri, ce or fie ele. Oricum, este vorba despre un impresionant moment solemn, bine realizat de organizatori.

Două lucruri m-au impresionat. Primul, uşor paradoxal, e acela că în ciuda omorurilor dintre ultraşii din stradă, pe teren nici nu imn nu a fost fluierat, lucru extrem de des văzut pe plan mondial în ultimele dăţi. Al doilea, e faptul că singura echipă în care toţi membrii ştiau şi cântau fără excepţie textul, sau strofa/ strofele, a fost cea a Ungariei. Multe mai avem noi, românii, să învăţăm de la unguri... mai ales patriotismul şi unitatea fără şovăire...

Mă cam miră fraternitatea aparentă cu care s-a jucat Germania - Polonia. Să fie Lewandowski atât de influent? Nu ştiu, poate că par neostoit de obsesiile blatist-cooperativiste  mioritice, dar vă asigur că nu au dispărut de nicăieri. Ele doar s-au rafinat, cizelat. Sunt bine ascunse ca bijuurile preţioase  sub sânii pempanţi ai cucoanelor de lux. Sunt ceva şanse ca ele să se ducă... dar, numai atunci când din  lume va dispărea şi Banul... Apropo, se ştie că dacă Elveţia nu pierde meciul cu Franţa se califică indiferent de ce facem noi cu Albania? Iată, avem un exemplu viu de a verifica duminică spusele mele... Allez la France! 

Sunt puţin afectat sentimental de plecarea prematură, după previziunile mele, a Ucrainei. Echipă bună, tehnică, având  nume mari de nivel european, a fost extrem de lipsită de viaţă; o echipă moral-volitiv foarte scăzută. Şi, nu pricep de ce! Parcă pe vremea războiului contra ruşilor era mai vioaie. Deşi, iată, Mama Rusia a cam sfeclit-o şi dânsa. S-or întoarce cu  acelaşi avion... vreun bombardier rătăcit...?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net