Euro 2016 Țara Galilor-Belgia: 3-1 / Galezii întâlnesc Portugalia în semifinale

Ultima actualizare:

    Țara Galilor a trecut de Belgia în sferturiFoto: Getty
Țara Galilor a trecut de Belgia în sferturiFoto: Getty

Sferturile de finală de la această ediție a Campionatului European de fotbal par a fi pline de surprize. Portugalia s-a calificat în semifinale cu mult noroc, după ce a trecut la loviturile de departajare de Polonia, iar vineri, 1 iulie, Țara Galilor a fost protagonista unei partide spectaculoase cu Belgia, în urma căreia a ieșit învingătoare.

Belgia a fost favorita din cel de-al doilea sfert al Euro, dar cum fotbalul este plin de surprize și se joacă până la ultimul fluier al arbitrului, nici partida cu Țara Galilor nu a fost lipsită de factorul neașteptat. Belgia a pornit în trombă, iar în minutul 7 și-a trecut deja în cont o ocazie triplă. Efortul jucătorilor s-a fructificat în minutul 13, când belgianul Nainggolan a marcat un gol superb și a deschis scorul cu un șut de la 30 de metri.

Galezii nu au fost îngenuncheați și nici nu și-au pierdut speranța. În minutul 31, căpitanul Williams a marcat pentru Țara Galilor, iar după poauză, coechipierul său, Robson-Kanu, a păcălit doi fundași adverși și a marcat din centrul careului, în minutul 55.

Belgienii au pus accentul pe atac, dar nu au avut sorți de izbândă. Ba din contră, spre sfârșitul meciului, în minutul 86, Țara Galilor a dat lovitura de grație prin golul noului intrat, Vokes. 

Țara Galilor este echipa care, la debutul la un Campionat European, a ajuns deja în semifinale, unde va întâlni Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net