Euro 2016 / Şi fanii englezi şi-au dat în petic

Ultima actualizare:

    Forţele de ordine nu au  avut milă faţă de suporteri
Forţele de ordine nu au avut milă faţă de suporteri

Fiecare zi a Campionatului European e umbrită de luptele de stradă. Până acum, ruşii au fost puşi la zid fiindcă i-au zdrobit pe englezi, atât în afara cât şi în incinta stadionului, însă cei din Regatul Unit nu sunt nici ei nişte sfinţi.

Ultraşii din Albion s-au unit şi au căutat să se răzbune pe rivalii din fostul spaţiu sovietic. S-au strâns miercuri la Lille, acolo unde duşmanii se aflau pentru jocul Rusia - Slovacia, profitând că Anglia a evoluat joi, contra Ţării Galilor, la Lens, la 30 de kilometri distanţă. Duelul dintre galerii nu a mai avut loc şi atunci fanii din Anglia au devastat oraşul, aruncând cu torţe şi artificii pe străzi. Forţele de ordine au intervenit, conflictul s-a stins, dar seara a izbucnit din nou. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene, bombe sonice şi bastoane pentru a-i potoli pe huliganii din Albion, care strigau în cor “Nu ne trimiteţi acasă” şi aruncau cu sticle în oamenii legii. După luptă, peste 36 de persoane au fost arestate şi 16 au ajuns la spital. Şase ultraşi, cu vârste între 20 şi 41 de ani, au primit pedepse cu închisoarea de la una la trei luni.

simeon stalpnicul png

Peste 300 de arestaţi până acum

De la începutul Euro 2016, la data de 10 iunie, au fost reţinute 323 de persoane pentru acte de violenţă, furt sau distrugeri. “Printre aceste persoane, 196 au fost plasate în detenţie preventivă, opt au fost deja condamnate la închisoare cu executare şi trei la închisoare cu suspendare”, se arată într-un comunicat al Ministerului francez de Interne. Forţele de ordine au mai anunţat că 24 de persoane au fost expulzate din Franţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net