Euro 2016 România - Franţa / Déjà-vu după 20 de ani

Ultima actualizare:

    În 1996, actualul selecţioner al Franţei, Didier Deschamps, era titular în naţionala FranţeiFoto: AFP
În 1996, actualul selecţioner al Franţei, Didier Deschamps, era titular în naţionala FranţeiFoto: AFP

Euro 2016 România - Franţa / Adversari direcţi în meciul România - Franța, de vineri de la Paris, de la Euro 2016, Anghel Iordănescu şi Didier Deschamps s-au mai aflat o dată faţă în faţă într-o confruntare de o asemenea importanţă. În urmă cu 20 de ani, jucătorul Deschamps l-a bătut pe antrenorul Iordănescu.

„Generaţia de Aur” de la mijlocul anilor ‘90 n-a fost lipsită de meciuri de tristă amintire. Unul dintre acestea a fost consemnat la debutul tricolorilor la Euro 1996, împotriva Franţei, la Newcastle, în Anglia. Veniţi după magicul Mondial din 1994, Gică Hagi şi compania au fost depăşiţi de francezi (0-1) cu un gol semnat de vârful Dugarry, după o mare eroare a portarului Bogdan Stelea, ieşit aiurea dintre buturi.

EURO 2016 ROMÂNIA - FRANȚA | „Generația de Aur” nu a reușit niciodată să învingă Franța

Privind distribuţiile de atunci ale celor două tabere, ne sar în ochi două nume. Primul e cel al lui Anghel Iordănescu, selecţioner la 10 iunie 1996, dar şi la 10 iunie 2016. Bineînţeles, cu aceleaşi iconiţe, dar cu mai puţin păr pe cap. Dincolo, la francezi, puntea de legătură dintre Euro 1996 şi Euro 2016 e Didier Deschamps. Actualul selecţioner al „cocoşilor” ştie pe propria piele ce înseamnă un meci cu România din postura de jucător. Acum 20 de ani, mijlocaşul Deschamps făcea parte dintr-o linie mediană ideală, alături de Zidane şi Karembeu. Mai mult, Didier Deschamps era la acea vreme chiar căpitanul unei echipe care peste doi ani avea să devină campioană mondială.

EURO 2016 ROMÂNIA - FRANȚA | Palmaresul întâlnirilor directe

Din cele 16 meciuri jucate de-a lungul timpului  de România cu Franţa, tricolorii au câştigat doar de trei ori, alte cinci partide încheindu-se la egalitate. Ultimul succes al României în fața Franței datează din aprilie 1972. Culmea, Anghel Iordănescu a fost unul dintre marcatorii României în victoria cu 2-0 obţinută pe fostul “23 august”, într-un meci amical.

Mai multe informații despre meciul Franța - România de la Euro 2016 puteți afla din următoarele materiale:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net