Duelul extremelor

Ultima actualizare:

    Dzsudzsák  e cel mai bine  cotat jucător  maghiar
Dzsudzsák e cel mai bine cotat jucător maghiar

Ungaria este, alături de Islanda, surpriza Campionatului European. Echipa pe care ”tricolorii” au depăşit-o în clasamentul preliminariilor pentru turneul final francez a terminat prima grupa cu Portugalia, Islanda şi Austria şi va întâlni în optimi una dintre favoritele la trofeu, Belgia. Un meci dezechilibrat, dacă ne gândim la valoarea jucătorilor celor două naţionale, elevii lui Wilmots fiind cotaţi la 468 de milioane de euro, în vreme ce maghiarii la doar 25,30 milioane de euro.

Românii şi-au făcut bagajele şi au părăsit Franţa imediat după faza grupelor. „Tricolorii” rămân cu regretul şanselor avute în meciurile din grupa cu Franţa, Elveţia şi Albania, în urma cărora au obţinut un singur punct. Nu acelaşi lucru se poate spune despre vecinii noştri maghiari, ajunşi la Euro după succesul din barajul cu Norvegia, ei terminând grupa de calificare pe locul trei, în spatele  Irlandei de Nord şi României. 

Hazard valorează  65 milioane de euro
Hazard valorează 65 milioane de euro

Fotbaliştii pregătiţi de neamţul Bernd Storck au furnizat surpriză după surpriză la european: 2-0 cu Austria, 1-1 cu Islanda şi 3-3 cu Portugalia, rezultate care i-au asigurat primul loc în grupă şi, automat, calificarea în optimi. Greul pentru unguri parcă de abia de aici încolo începe. Azi, de la ora 22.00, ei vor întâlni Belgia, pentru un loc în sferturile turneului final. Favorită chiar la cucerirea trofeului continental, Belgia a terminat faza grupelor pe locul doi, după Italia, cu şase puncte.

Statisticile nu prea dau şanse maghiarilor, însă de când a început competiţia au fost rezultate neaşteptate. Dacă este să privim strict din punct de vedere al cotelor de piaţă ale jucătorilor celor două echipe, am fi tentaţi să spunem că nu este loc de surprize. Fotbaliştii din naţionala Belgiei sunt cotaţi la 468 de milioane de euro, de peste 18 ori mai mult decât ungurii, evaluaţi la 25,30 de milioane de euro. Cel mai bine văzut jucător belgian, Eden Hazard, care valorează 65 de milioane de euro, este cotat de aproape 15 ori de mai bine decât ”omologul” său maghiar, căpitanul Balázs Dzsudzsák.

«Tricolorii» i-au ţinut în şah

Românii s-au întâlnit în două jocuri cu ungurii, în campania de calificare la Campionatul European. ”Tricolorii” au scos două egaluri, 1-1 şi 0-0, rezultate cu ajutorul cărora am terminat grupa pe locul doi, în urma Iralndei de Nord, calificându-ne astfel fără baraj la turneul final. Maghiarii s-au clasat pe trei şi au jucat barajul cu Norvegia. 1-0 în deplasare, respectiv 2-1 la Budapesta, au fost victoriile care i-au trimis pe unguri la un turneu final, după o pauză de 30 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net