Dragă Puiu Iordănescu (2),

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Ai zice că mă țin scai de capul tău! Dar, nu ai ce face, ești antrenorul Naționalei României la un turneu final european. Că, dacă era să mai scriu o depeșă aș fi făcut-o pentru Bogdan Stancu. Să-l felicit pentru sângele rece pe care l-a avut executând acele lovituri de penalty, care de fiece dată ne-au umplut de speranță. ”Speranze vane” cum zice italianul. Căci, cu francezii nu a rămas 1-1, iar acum cu elvețienii era chiar s-o furăm. În loc să facem 2-1 sau 2-0 … am terminat 1-1. Cu albanezii kosovari. Stai să vezi duminică…

Da, Puiule, iar ”mă bag” în echipa ta! Tu, la Națională, parcă ești tot plătit de Steaua... Nu că ea ar avea nevoie de tine, ci mai degrabă, tu de ea…O ții langa cu Chipciu. El, săracu’, de la accidentarea pe care a avut-o a ieșit din formă. La Steaua nu-i iese nimic, galeria nu e deloc tandră cu el. Deși are//avea calități extraordinare, nu mai arată nimic decât rateuri de pase, de singur cu portatrul sau cu poarta goală. Nu-l urăsc, doar regret. 

Nu mă bag, da-ntreb și io: de ce l-ai ținut pe tușă pe Alibec? Că nu vrei tu? Că a fumat în vestiar…? Vorba lui Păunescu, asta e ca și cum le-ai reproșa soldaților veniți victorioși din front că le put picioarele… Așa gândești tu? Dacă-l ții pe tușă la meci decisiv, îl pedepsești pe el? Crezi? Păi, dacă el nu are minte, tu nu ai avut nici atât! Iei măsuri ca la batalionul disciplinar, generale? Te pui la mintea unui recrut care pute… de talent? Faci ca Piți cu Săpunaru? Care, iată-l, joacă exemplar, e de bază în defensivă, agresiv în atac. Fără de el n-a pierdut Piți, ci Naționala. Țara! Așa și tu cu Alibec. Perdant. Că ”Pierdutu’” ți se spune de mult… Nu-i prea profesionist Alibec. Puști impertinent. Teribilist. Fără disciplină militară prusacă. Dar dă gol, Puiule! Tu l-ai luat să-l educi? Cu instrucție de front? Vrei să faci din el un membru demn de societatea noastră capitalistă -… făcea-m-aș pe ea, cu pușcăriabili cu tot! - sau vrei să-ți dea nebunu’ gol și să ieși din grupă?

Mă doare, Puiule, când presa, lumea, spun că ești ”expirat”. De ce? Fiindcă suntem de-o generație, d-ăia cu ”ulei de soia”… Dar, mă doare și mai tare să constat că așa este… Alibec… Budescu, mă faci să cred, fals, că ai avea boală pe Astra. 

Mai e un meci și, Doamne ferește!, să n-ai boală… pe România. Eu, ca român, îți urez succes! Dar…  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net