Disperarea mamei lui Denis Paşcovici: "Costurile pentru recuperare sunt enorme!"

Ultima actualizare:

    Denis a început să fie hrănit cu seringafoto: ziua de Constanţa
Denis a început să fie hrănit cu seringafoto: ziua de Constanţa

Două luni s-au scurs de când Denis, fiul de 11 ani al fostului fotabalist dinamovist Cosmin Paşcovici, zace pe un pat de spital din Constanţa. A ajuns aici în comă, dar starea lui s-a agravat după ce a contractat două bacterii intraspitaliceşti. De câteva zile, de când mama lui îi dă lichide cu seringa, părinţii au început să se gândească să-l transfere la un centru de recuperare, însă cheltuielile sunt extrem de mari. Fotbalistul munceşte la vie în Franţa pentru a-i putea plăti tratamentul băieţelului, iara mama lui, care mai are o fetiţă de doar un an acasă, stă non-stop la spital.

Denis Paşcovici se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul din Constanţa, iar părinţii lui sunt disperaţi. Băieţelul a ajuns în comă în urmă cu două luni după o criză de epilepsie cu vărsături şi de atunci starea lui s-a înrăutăţit, iar pronosticurile medicilor nu au făcut decât să-i alarmeze pe Cosmin şi Ionela Paşcovici. Fostul fotbalist a plecat la muncă ăn străinătate pentru a face rost de banii necesari tratamentului, iar mama nu ştie cum să se împartă între spital şi casă, acolo unde o aşteaptă fiica ei de dpoar un anişor. Ionela a povestit pentru Click! că se află la capătul puterilor, dar micile progrese pe care fiul ei le face de la finele săptămânii trecute îi dau speranţe că Denis se va face bine.

Ionela este nedezlipită de Denis
Ionela este nedezlipită de Denis

"La 14 aprilie s-a întâmplat nenorocirea şi a intrat în comă. Acum este în stare vegetativă, adică o comă de grad redus. Respiră singur şi a scăpat de sonda urinară, este alimentat cu seringa şi nu prin perfuzii. Eu îi dau câte 70-80 de mililitri de ceai, supă strecurată sau iaurt. Îi pun câte puţin în guriţă şi aştept să înghită. Copilul are traheostomă şi nu mă primeşte nicăieri cu ea. În plus, toată lumea se fereşte să-l trataeze altundeva din cauza bacteriilor. Există mici progrese. Mişcă mâna stângă, deschide ochii şi se uită la desene animate. Aşteptăm un răspuns de la un centru unde am putea începe recuperarea. Tratamentul este însă foarte scump. Am medicamente antiepilepitice pe care i le-am cumpărat din Franţa, dar şi multe alte vitamine şi fier", ne-a mărturisit Ionela Paşcovici.   

Denis are 11 ani şi a fost supus unui număr interminabil de operaţii încă de la vârsta de doi ani. A învins cancerul în 2010, după lungi şedinţe de chimioterapie şi radioterapie. Tatăl lui munceşte pe tractor în Bordeaux, Franţa, pentru a afce rost de banii necesari tratamentului. Sumele se ridică la 12 .000 euro anual, însă recuperarea este şi mai greu de suportat financiar pentru familia băieţelului. Cei care vor să le dea o mână de ajutor pot face donaţii în următorul cont bancar RO17BTRL01401201L81656XX deschis la BRD pe numele Ionela Adina Paşcovici. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net