Dinamo – Steaua, derby între «şchiopi»

Ultima actualizare:

    Dinamovistul Alexe a  dezamăgit în acest sezon
Dinamovistul Alexe a dezamăgit în acest sezon

Derby-ul de tradiţie al Ligii I le-a prins pe Dinamo şi Steaua într-o criză de rezultate şi de imagine fără precedent. În ultimele cinci etape, cele două formaţii bucureştene n-au reuşit decât o singură victorie de fiecare parte.

Duminică seara, pe Arena Naţională, vom avea un Dinamo – Steaua mai şchiop ca niciodată. Contextul în care se întâlnesc cele două mari forţe ale fotbalului românesc oferă un tablou jalnic. Pe de-o parte, “câinii” se luptă cu insolvenţa, n-au drept de joc în Europa şi nici nu arată nimic pe teren. Întoarcerea pe bancă a lui Flavius Stoican n-a făcut decât să prelungească seria de rezutate proaste, în timp ce la vârful clubului se produc mişcări care afectează stabilitatea echipei. Practic, Dinamo a rămas fără obiectiv în acest final de sezon, alb-roşii agăţându-se de un rezultat bun în derby-ul cu Steaua pentru a-şi amăgi suporterii pentru încă o perioadă scurtă de timp.

Situaţia e tragi-comică şi în Ghencea, steliştii aflându-se în genunchi după eşecul cu Târgu-Mureş de la mijlocul săptămânii. Ceea ce la începutul anului părea o glumă proastă a devenit realitate, Steaua irosind un avantaj colosal de puncte şi pierzând şefia clasamentului în favoarea celor de la ASA. În vestiarul roş-albaştrilor domneşte acum haosul, antrenorul Costel Gâlcă recunoscând voalat faptul că nu se mai află pe aceeaşi lungime de undă cu unii dintre jucători. Nici măcar eliberarea din închisoare a patronului Gigi Becali nu i-a trezit pe Tănase, Chipciu şi compania, care au reuşit “performanţa” de a pierde trei meciuri la rând pe teren propriu. Bineînţeles, fanii Stelei n-aveau cum să accepte un asemenea dezastru, mai ales în contextul în care identitatea clubului este în continuare incertă. Ca urmare, pentru prima dată într-un derby cu Dinamo, Steaua nu va beneficia astăzi de o galerie organizată.  

Dinamo n-a mai bătut de patru ani

La finalul lunii aprilie, s-au împlinit patru ani de când Dinamo n-a mai reuşit să se impună în faţa Stelei. De-atunci s-au scurs alte 10 derby-uri, încheiate cu opt victorii ale roş-albaştrilor şi două remize. Ultimul succes al dinamoviştilor datează de la 25 aprilie 2011, un 1-0 decis de golul lui Gabi Torje.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
(deschidere) Joe Biden & Mohammed Bin Salman (foto Getty Images)
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net