Dan Petrescu, revenire acasă după 741 de zile

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu  vrea titlul  cu CFR Cluj
Dan Petrescu vrea titlul cu CFR Cluj

Meciul de la Botoşani, de mâine seară, va marca întoarcerea „Bursucului” în Liga I. El a pregătit-o un singur joc pe ASA, după care a preluat echipe din China, Rusia şi spaţiul arab. Acum stă pe banca unei formaţii autohtone după o pauză de mai bine de doi ani.

Dan Petrescu e unul dintre cei mai titraţi antrenori români. A obţinut titlul cu Unirea Urziceni, a participat în Liga Campionilor, a cucerit Cupa în China sau Supercupa în ţară. Acest ultim trofeu l-a câştigat la data de 8 iulie 2015, când ASA a învins actuala FCSB, 1-0, golul fiind semnat de Axente. A fost prima cupă din istoria clubului din Târgu Mureş, dar şi singurul meci pe care l-a condus „Bursucul”. A preferat să plece de la ardeleni fiindcă existau mari probleme financiare, iar el e un tehnician scump. După un periplu pe la Jiangsu Suning, Kuban Krasnodar şi Al-Nasr Dubai a acceptat să revină în campionatul intern.


    Jucătorii ardeleni  vor să joace din nou  în Liga Campionilor
Jucătorii ardeleni vor să joace din nou în Liga Campionilor

A fost convins de către cei de la CFR şi mâine va debuta pe banca clujenilor. De fapt, partida cu FC Botoşani va reprezenta primul său contact oficial cu Liga I, cu fotbalul românesc, după o perioadă de 741 de zile, adică doi ani şi zece zile. Şefii din Gruia îşi pun speranţele că omul de 49 de ani va duce iar echipa către titlu şi apoi în grupele Ligii Campionilor. Pentru a-i dovedi încrederea, ei i-au pus la dispoziţie un acord până în vara lui 2019, un salariu fabulos, urmând ca-n primul an de contract să ia 800.000 de euro calculând prima de instalare şi bonusurile de performanţă, plus un lot valoros. Cert e că stilul său a început deja să se vadă, clujenii terminând neînvinşi în amicalele din cele două stagii de pregătire din această vară.

A început «curăţenia» lotului

simeon stalpnicul png

Clujenii au adus jucători pe bandă rulantă, dar nu toţi sunt pe placul lui Dan Petrescu. Acesta s-a plâns că unii sunt nepregătiţi fizic şi urmează a se renunţa la serviciile lor. Pe lista neagră sunt Balici, ce va fi cedat cel mai probabil sub formă de împrumut la Pandurii, dar şi Rus, Peteleu şi Vlad, ei fiind în lot înainte ca „Bursucul” să preia echipa. Oricum, tehnicianul are la dispoziţie fotbalişti de valoare, în vară sosind „nume” ca Hoban, Bokila sau Culio.

Moldovenii, optimişti

simeon stalpnicul png

Cei de la Botoşani susţin că pot câştiga jocul cu CFR şi speră ca debutul în noul sezon al Ligii I să fie cu casa închisă. „Vine CFR la Botoşani şi va fi o sărbătoare. Poate e mai bine să joci de la început cu echipele mari. Ei reprezintă un club cu pretenţii şi-l au pe Dan Petrescu. Să vedem dacă va şti Costel Enache să ne blocăm, să le dăm gol şi să nu primim. Meciul ăsta îl putem juca cu casa închisă”, a anunţat patronul Iftime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net