Franța s-a impus cu 4-3 în fața Argentinei în optimile de finală ale CM de fotbal

Ultima actualizare:

    Benjamin Pavard a marcat un gol superb pentru FranțaFoto: GettyImages
Benjamin Pavard a marcat un gol superb pentru FranțaFoto: GettyImages

După Germania, și Argentina, cealaltă finalistă a ediției din 2014, a plecat acasă înainte de sferturile de finală, iar starul Barcelonei, Lionel Messi, se va retrage de la națională fără să câștige vreun titlu mondial.

Ceva mai odihniți după remiza de salon cu Danemarca, francezii au început mai bine, atacând cu vivacitate poarta adversă. Mai întâi, în minutul 9, Griezmann a trimis balonul în transversala sud-americanilor, din lovitură liberă. Apoi, după vreo sută de secunde, Mbappe a sprintat din propria jumătate de teren, a pătruns în careul argentinian, fiind busculat acolo de Rojo. Arbitrul Aliereza Faghani a arătat punctul cu var fără să solicite asistență video, iar Griezmann a transformat penalty-ul cu siguranță.Până spre pauză nu s-au mai consemnat alte evenimente deosebite. Francezii au conservat rezultatul, în timp ce  argentinienii au combinat mai mult, îndeosebi în jurul lui Lionel Messi, care n-a reușit, însă, să se evidențieze prin ceva. Când mai toți erau cu gândul la pauză (min. 41), Angel Di Maria a restabilit egalitatea cu un șut puternic, de la aproape 28 de metri, dintr-o poziție perpendiculară pe poarta lui Lloris. 

Francezii au dat 3 goluri în 12 minute

Cu 33 de atingeri ale balonului în primul mitan, Messi avea să strălucească abia în minutul 48. Starul Barcelonei a recuperat un balon, iar apoi l-a centrat în careul francez. Pe drum, însă, mingea a fost deviată în poartă de fundașul Gabriel Mercado, uitat de ”cocoși” fără marcaj! Și astfel, Argentina a trecut în avantaj (2-1). Pe merit dacă ținem cont de statistica de până atunci (63,5% posesie).Iar dacă Lloris a fost fixat de devierea lui Mercado, cam la fel s-a întâmplat și cu omologul său argentinian, Armani. Și nu o singură dată, ci în trei rânduri! Cu execuții impecabile, Benjamin Pavard (min. 57), aflat la primul său gol pentru națională, și Kylian Mbappe (min. 64 și 68) au făcut să se lase liniștea în zonele de tribună ocupate de fanii argentinieni. O liniște care a fost perturbată de golul lui Sergio Aguero, bine servit de același Messi. Un gol care a venit, însă, prea târziu pentru Argentina (minutul 90+3). Jucătorul Barcelonei a rămas doar cu cele două pase de gol și cu un alt șut anemic (min. 85), nereușind nici la această ediție, a patra disputată de el, să înscrie în meciurile eliminatorii ale Cupei Mondiale. Ținând cont de vârsta pe care o va avea în 2022 (35 de ani), Messi va spune, probabil, adio reprezentativei Argentinei fără a-și îndeplini visul de a devenit campion mondial cu aceasta. Franța, în schimb, merge mai departe, în sferturile de finală, acolo unde va înfrunta învingătoarea disputei din această seară, Portugalia – Uruguay. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
mitrita craiova jpg
sorana cirstea la roma jpg
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net