Cassano, leul cu inima rănită! De la moarte, la finala Euro 2012, pentru el a fost doar un pas!

Ultima actualizare:

În noiembrie 2011, Antonio Cassano primea o veste îngrijorătoare din partea medicilor. Atacantul suferea de o leziune congenitală ischemică, în termeni medicali foramen oval deschis, ceea ce însemna că avea o gaură în inimă, care îi provoca italianului tulburări de echilibru, vedere şi vorbire. Pentru a scăpa de aceste probleme, era necesară o operaţie pe cord deschis, intervenţie realizată de medici la scurt timp după analizele preliminare. În ciuda diagnosticului complicat, operaţia a durat doar 35 de minute.

Medicii i-au garantat atacantului că mai poate juca fotbal abia după o jumătate de an de pauză. Pronosticul doctorilor nu l-a făcut pe Cassano să dezarmeze. Atacantul avea în minte un singur scop, acela de a juca la Euro 2012 pentru naţionala ţării sale. Pentru o astfel de operaţie, un pacient are nevoie de aproximativ şase luni de repaos, dar nu şi în cazul lui Cassano, care a stat doar câteva luni pe tuşă, după care a revenit la antrenamente. Astfel, imposibilul a devenit posibil şi italianul a evoluat în iunie 2012 la turneul final din Polonia şi Ucraina.

Suferinţa prin care a trecut actualul jucător al lui Inter l-a făcut pe Maradona să-i transmită un mesaj de solidaritate, preluat la acea vreme de toată presa italiană.

"Accidentul m-a marcat profund. Îţi ştiu chinul, temerile şi gândurile ce-ţi trec prin minte. Cunosc senzaţia aceea de rătăcire şi singurătate care te face să vezi subit negru. Sunt alături de tine, Antonio, şi de Gattuso, în această perioadă tristă, dar sunt sigur că fizicul puternic te va ajuta să treci şi peste cumpănă. Sper să te revăd cât mai repede jucând", a fost mesajul argentinianului pentru Cassano.

Cassano joacă acum pentru Parma, în Serie A, el transferându-se în această vară de la Inter. Atacantul a marcat cinci goluri şi a reuşit trei pase de gol pentru echipa sa în acest sezon. Cel mai recent gol a fost marcat în ultima etapă din Italia, când a fost omul decisiv al Parmei în deplasarea de la Napoli, reuşind unicul gol al partidei. Potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de, cotra de piată a jucătorului în acest moment este de 6 milioane de euro. Pentru echipa naţională a Italiei, Cassano a jucat în cariera sa 35 de meciuri şi a marcat zece goluri.

Ce e campania «Pentru tine doar o monedă, pentru ei un viitor»

Campania umanitară de strângere de fonduri pentru Fundaţia Mihai Neşu, „Pentru tine doar o monedă, pentru ei un viitor" are ca scop colectarea monezilor pe care spectatorii le aruncă la intrarea în stadion pentru un meci de fotbal. În loc să le arunce, cei care asistă la meciurile de acasă ale Stelei din Liga Campioanilor le pot dona într-un loc special amenajat. Cei care vor, pot face donaţii şi la numărul de SMS 8837, costul fiind de 2 euro. Fondurile vor ajunge în conturile Fundaţiei Mihai Neşu, pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi. Detalii despre campanie puteţi vedea pe www.moneda-viitor.ro .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net