Au venit pe bani mulți, dar au plecat aproape pe gratis! Ei sunt jucătorii care au falimentat cluburile de fotbal

Ultima actualizare:

    Click! vă prezintă cele mai mari ţepe din istoria modernă a fotbalului şi jucătorii  pe care s-au plătit zeci de milioane de euro, pentru ca apoi să plece aproape gratis
Click! vă prezintă cele mai mari ţepe din istoria modernă a fotbalului şi jucătorii pe care s-au plătit zeci de milioane de euro, pentru ca apoi să plece aproape gratis

Şeicii arabi şi banii mânjiţi de petrol din fosta Uniune Sovietică au stricat piaţa de transferuri a fotbalului. Iată-i pe eroii negativi ai acestei strategii falimentare, pentru care se fac vinovaţi în primul rând englezii!

Kaka

Brazilianul a plecat de la AC Milan la Real Madrid în iunie 2009, iar spaniolii le-au plătit italienilor nu mai puţin de 75 de milioane de euro. După patru ani în care mijlocaşul n-a mai dat acelaşi randament ca în tricoul „rosso-nero”, acesta s-a întors pe San Siro. Bineînţeles, nu pe acele 75 de milioane de euro plătite cândva, care au rămas la pierderi, ci gratis.

Fernando Torres

Copilul minune al fotbalului spaniol e şi el implicat într-o ţeapă de proporţii, luată de această dată meritat de miliardarul rus, Roman Abramovic. Acesta l-a adus pe „El Nino” la Chelsea în 2011 în schimbul a 70 de milioane de euro, plătite lui Liverpool. După patru ani jenanţi pe „Stamford Bridge”, în care Torres a înscris doar 20 de goluri, acesta a fost cedat gratis la Milan.

Andriy Shevchenko

Pe ultimul loc al podiumului în acest top al vedetelor devalorizate rapid îi găsim pe starul ucrainean, dar şi pe aceiaşi doi actori: Berlusconi şi Abramovic. La fel ca şi la Torres, italianul e speculantul, iar rusul e marele perdant. Asta pentru că patronul Milanului a încasat în 2006 de la magnat 45 de milioane de euro pentru a-l ceda pe Shevchenko lui Chelsea, iar în 2009, după un scurt come-back pe San Siro, Andriy s-a transferat gratis acasă, la Dinamo Kiev.

Andy Carroll

Un alt fotbalist umflat de marketingul britanic a fost şi atacantul lui Newcastle. Liverpool l-a văzut ca pe o mare stea a fotbalului din „Albion” şi l-a cumpărat pe acesta de la „Coţofene” cu preţul de 50 de milioane de euro. Acesta şi-a arătat repede valoarea, „Cormoranii” împrumutându-l la West Ham, unde n-a rupt gura târgului. În 2013, Liverpool l-a cedat de tot londonezilor în schimbul a 25 de milioane de euro, adică jumătate din cât îi plătise lui Newcastle în 2011.

Angel Di Maria

Argentinianul a fost şi el un jucător pe care de-a lungul timpului s-au plătit multe sute de milioane de euro, dar fără să le confirme întotdeauna. Manchester United l-a adus anul trecut de la Real Madrid pe aproximativ 80 de milioane de euro, iar acum l-a vândut la PSG pe mai puţin de 60.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net