Bobul Jamaicăi, legendă vie

Ultima actualizare:

    Jamaicanii la startul  probei de bob (Foto: reuters)
Jamaicanii la startul probei de bob (Foto: reuters)

În 1988, jamaicanii scriau o poveste uluitoare la Olimpiada de la Calgary, transpusă ulterior într-un film de succes. După 26 de ani, sportivii din America Centrală continuă să fie vedete în proba de bob.

Echipa de bob a statului Jamaica avea şanse minime să evite ultimul loc la JO de la Soci, competiţia de dublu încheindu-se aseară târziu. Totuşi, din punct de vedere al mediatizării, Winston Watts şi Marvin Dixon se pot considera campioni.

Cei doi au readus în scenă subiectul peliculei „Cool Runnings" (1993), bazată pe întâmplările reale ale bobenilor jamaicani în 1988.

Ca şi predecesorii lor de la Calgary, Winston (46 de ani) şi Marvin (30 de ani) au făcut eforturi incredibile pentru a ajunge la Soci. Mai exact, au colectat bani de pe internet, circa 80.000 $, iar pe parcurs s-au lovit de obstacole neaşteptate (au pierdut un avion şi s-au trezit la sosire fără bagaje), exact ca-n filme.

„Lumea a văzut acel film şi ne consideră o glumă. Noi vrem să fim trataţi ca nişte sportivi serioşi", s-a plâns veteranul Watts, care a participat şi la JO din 1994 de la Lillehammer. De altfel, până la Soci, ultima reprezentaţie la bob a jamaicanilor s-a produs în urmă cu 12 ani, la Salt Lake City.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net