A strâns 700.000 $ în 2014!

Ultima actualizare:

    Simona Halep (Fotografii: Reuters)
Simona Halep (Fotografii: Reuters)

Simona Halep este, indiscutabil, sportivul începutului de an în România. Sfertul de finală la Australian Open şi, mai ales, victoria într-unul din cele mai importante turnee din circuitul mondial, cel de la Doha, au umplut-o de bani.

În doar o lună şi jumătate, cât a trecut de la începutul anului, Simona a câştigat, cu racheta în mână, suma de 699.542 $! Adică dublu faţă de cât a obţinut, în acelaşi interval de timp, cel mai bine plătit fotbalist român, Mirel Rădoi, de la Al Ain.

Evident, cecul primit după victoria de la Doha (6-2, 6-3 cu Kerber), de 441.000 de dolari, a atârnat decisiv, dar nici cei 239.365 de dolari primiţi după sfertul jucat la Australian Open nu sunt de neglijat. În rest, suma a fost completată de premii „mici". Per total, în întreg circuitul, Simona este a treia în clasamentul banilor câştigaţi în 2014, după finalistele de la Australian Open.

Turneul de la Doha nu i-a umplut doar conturile jucătoarei noastre, dar a transformat-o, la cei 22 de ani ai săi, în jucătoarea din România cu cele mai mari premii din istorie. Ea are câştigaţi în carieră 2,74 milioane de dolari, devansând-o pe Irina Spîrlea, care a strâns 2.654.000 $.

„Nu mă gândesc acum ce voi face cu banii. Am timp. Banii mei sunt banii familiei mele", obişnuieşte să spună Halep atunci când este întrebată cum va gestiona atâţia bani. Familia a sacrificat totul pentru ea, tatăl ei şi-a închis o afacere pentru ca Simona să-şi poată continua cariera în primii ani ai senioratului, iar acum simte că este de datoria ei să îi răsplătească. Simona demonstrează astfel că este nu doar o mare campioană ci, mai ales, un mare om.

Cel mai mare cec primit de un român în tenis

Simona Halep (Fotografii: Reuters)
Simona Halep (Fotografii: Reuters)

Cecul de 441.000 de dolari primit în urma victoriei de la Doha, a transformat-o pe Simona Halep în deţinătoarea unui record. Ea a devenit sportivul român care a câştigat cel mai mare premiu la un singur turneu! Precedentul record îi aparţinea lui Andrei Pavel, care a primit, în 2001, 400.000 de dolari după victoria din turneul Masters de la Montreal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net