5 momente decisive în cariera Simonei Halep

Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep este jucătoarea momentului nu doar în tenisul românesc, ci şi în cel mondial. Succesul din finala Turneului Campioanelor, de la Sofia (2-6, 6-2, 6-2 cu Samantha Stosur), nu a făcut decât să confirme un an de excepţie pentru jucătoarea noastră. Click! vă prezintă 5 momente importante din viaţa celei care e, de departe, cea mai îndreptăţită să aspire la titltul de sportivul României în 2013.

1 Primul antrenament, la 4 ani şi jumătate. Simona mergea şi asista la antrenamentele fratelui ei, Nicolae, care e cu câţiva ani mai mare. A început să se joace cu mingile şi rachetele şi, din joacă, a fost ţinută la antrenament.

Simona, la vremea primelor antrenamente, când era cât racheta

Simona Halep
Simona Halep

Nicolae s-a lăsat de tenis, ea a continuat, şi a ajuns una dintre cele mai valoroase sportive din lume. „Niciodată nu am încetat să cred în ea", mărturisea, cu lacrimi în ochi, Stere Halep, tatăl sportivei noastre. Acum, cu 1.222.000 de dolari câştigaţi doar în 2013,  problemele financiare sunt departe.

2 Primele victorii de la juniori i-au dat puterea să continue. Succesele de la seniori ale Simonei Halep nu sunt o întâmplare. Ea mărturiseşte că s-a călit pentru luptele grele de la seniori în circuitul junioarelor, acolo unde a învăţat că un meci se termină doar după ultima minge.

Şi că revenirile de senzaţie, specialitatea ei, fac parte din joc. „Îmi place să lupt până la ultima minge, să cred în mine. Am învăţat asta de când eram la juniori, să nu cedez niciodată", a explicat ea pentru Radio GSP.

Cu trofeul cucerit în 2008, în concursul junioarelor de la Roland Garros

simona halep
simona halep

3 În 2008 a câştigat titlul de junioare la Roland Garros. Acela a fost momentul în care a intrat în atenţa specialiştilor tenisului. De asemenea, a fost şi succesul care a apropiat-o de cea care se ocupă de interesele ei, Virgina Ruzici.

„Acea victorie de la Roland Garros, din 2008, m-a făcut să văd ceva în ea. Am văzut că are potenţial de Top 10. Acum, cred că are potenţial pentru a intra în Top 5 mondial", a declarat în urmă cu câteva zile pentru site-ul WTA, fosta campioană de la Roland Garros, care acum îndeplineşte funcţia de manager al sportivei noastre. La mai puţin de un an de la cucerirea Parisului, Simona a făcut un gest extrem: şi-a micşorat bustul, sânii prea mari împiedicând-o să mai poată face efort.

Titlul cucerit la Nurnberg a reprezentat pasul spre tenisul mare

simona halep
simona halep

4 Primul titlu WTA, în iunie, la Nurnberg. Anul 2013 nu a început deloc bine pentru Simona Halep. Fără antrenor, cu rezultate oscilante şi cu probleme de sănătate, nimic nu prevestea „taifunul" ce urma să se abată asupra circuitului feminin suflând dinspre România. La jumătatea lui iunie a disputat prima finală a anului, cea de la Nurnberg, moment care va rămâne de referinţă pentru cariera ei.

Sportiva noastră alături de tatăl ei, Stere, cu unul din primele trofee ale carierei

simona halep
simona halep

Până atunci, pierduse toate cele trei finale jucate în carieră. De data aceasta, titlul a revenit jucătoarei noastre, care de atunci nu a mai putut fi oprită. Până la finalul anului, Simona avea să ridice deasupra capului alte cinci trofee (s'Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia), cele mai multe cucerite de o jucătoare în 2013, după Serena Williams.

5 Câştigarea Turneului Campioanelor, de la Sofia. A fost momentul culminant al unei cariere ce se anunţă de aur pentru Simona. Parcursul de la Sofia a adus-o în „buza" Top 10. Cum în primele cinci luni ale anului viitor ea are foarte puţine puncte de apărat, dacă va continua pe linia ascendentă arătată din vară încoace, poate ataca şi intrarea în Top 5 mondial.

„Visul meu cel mai mare este să ajung pe primul loc în lume", a declarat ea pentru Radio GSP. Acum, pentru Simona urmează o perioadă de pauză, firească după un sezon obositor, în care a adunat 53 de meciuri câştigate - e pe locul 3 în clasamentul anului, după Serena Williams (78) şi Agnieszka Radwanska (56).

Data naşterii: 27.09.1991Locul naşterii: Constanţa6 turnee câştigate în 2013Cel mai bun loc: 11 WTAÎnălţime: 1,68 mGreutate: 60 kgBani câştigaţi în 2013: 1.222.446 $Bani câştigaţi în carieră: 2.039.645 $Antrenor: Adrian MarcuManager: Virginia Ruzici


    simona halep
simona halep

Simona Halep are un model în sport. Nu vine din tenis, aşa cum poate vă aşteptaţi, ci din fotbal. E vorba de Gică Hagi, constănţean şi machidon ca şi ea. „Visul meu e să ajung ca Hagi, pe care îl am ca model de sportiv. Înainte să merg la Sofia, m-am întâlnit cu el la meciul Steaua-Basel, iar Hagi mi-a dat câteva sfaturi. Cel mai important a fost să rămân modestă indiferent de locul pe care voi ajunge în clasament", a declarat ea la Radio GSP. Prima întâlnire dintre ei a avut loc când ea avea doar 10 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net