Cea mai importantă victorie a României la rugby din ultimii ani

Ultima actualizare:
România-Tonga (Foto: Răzvan Păsărică)
România-Tonga (Foto: Răzvan Păsărică)

Seară de vis pentru naţionala de rugby a României. Sâmbătă seară, «tricolorii» au învins cu 19-18 una dintre cele mai puternice reprezentative din lume, Tonga.

„Dacă avem şi unu la sută şanse de victorie, ne batem pentru ele", mărturisea,  înaintea meciului cu Tonga, căpitanul naţionalei noastre, Mihai Macovei. Iar el şi coechipierii săi s-au ţinut de cuvânt, s-au luptat pentru fiecare balon, pentru fiecare metru de teren.

Placajele cădeau ca nişte lovituri asupra adversarilor, iar pachetul de înaintare ducea balonul spre buturile adverse ca pe vremurile de aur ale naţionalei.

Astfel, deşi în faţa lor se aflau componenţii celei de-a 11-a naţionale din lume, învingătorii Franţei la ultima CM, punctele se adunau pe tabelă în favoarea noastră. Mai întâi din lovituri de pedeapsă - la pauză scorul era egal, 6-6 - apoi chiar şi dintr-un eseu marcat de Macovei, care a culcat balonul printr-o pădure de picioare şi de mâini, în urma unei acţiuni colective.

Jucătorii şi conducătorii federaţiei, bucuroşi după succesul cu Tonga


    România-Tonga (Foto: Răzvan Păsărică)
România-Tonga (Foto: Răzvan Păsărică)

Finalul a fost de infarct. Beneficiind de două eliminări de 10 minute dictate împotriva noastră, jucătorii din Tonga au marcat două eseuri şi au reuşit să ia conducerea, 18-16, cu câteva minute înainte de sfârşit. Românii ştiau însă că pot face un rezultat mare şi au luptat până la capăt, aşa că, în minutul 79, au beneficiat de o lovitură de pedeapsă.

Iar Vlaicu s-a dovedit acelaşi „lunetist" priceput, trimiţând balonul printre buturi. Scor final 19-18 pentru România, o victorie mare, cea mai mare din ultimii 9 ani, de la succesul obţinut de „stejari" în iunie 2004 contra Italiei, atunci când am învins cu 25-24. Un meci în care Alin Petrache, actualul preşedinte al Federaţiei, a fost căpitan, şi în care Paulică şi Ursache - titulari sâmbătă cu Tonga - au fost rezerve.

simeon stalpnicul png

Eroul partidei de sâmbătă a fost Vlaicu, care a marcat 14 puncte - 4 lovituri de pedeapsă şi o transformare. Jucătorul legitimat la Steaua a avut un procentaj de 100%. Mai mult, el a adus victoria cu doar un minut înainte de final. Deşi are doar 27 de ani, cel poreclit „Americanul" este unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lot, participând până acum la două Cupe Mondiale.

Pentru România sezonul nu s-a încheiat. Neînvinşi în acest an, tricolorii vor mai juca două meciuri test la Bucureşti: sâmbătă contra Canadei, şi pe 23 noiembrie contra naţionalei statului Fiji.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net