Foto - Ion Ţiriac la includerea in Hall of Fame

Ultima actualizare:

Alături de Ţiriac, în cadrul ceremoniei ce a avut loc la Newport au mai fost incluşi în Hall of Fame Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell.

Ion Ţiriac este doilea român, după Ilie Năstase, care a intrat în International Tennis Hall of Fame.

Ion Ţiriac declara, la 1 februarie, când a aflat că va intra Hall of Fame, că distincţia este foarte importantă pentru că vine din partea oamenilor care au activat în acest sport. "Nominalizarea a venit târziu şi a venit devreme, pentru că sunt foarte atenţi şi foarte selectivi în opţiunile lor. Gândiţi-vă că în 50-60 de ani au fost aleşi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, mă aşteptam şi nu mă aşteptam la această onoare. Înţeleg că federaţia internaţională m-a propus, pentru că trebuie să te propună cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, că te aleg oamenii tenisului. Nu funcţionarii, nici jurnaliştii, ci sportivii şi oamenii care s-au ocupat de acest sport", a spus Ţiriac.

Ca jucător, Ţiriac a jucat 15 ani în echipa de Cupa Davis a României şi a ajutat la calificarea în trei finale. În 1970, alături de Năstase a câştigat titlul la dublu la Roland Garros.

Ţiriac a antrenat şi a condus cariera unor jucători precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Boris Becker şi Goran Ivanisevici. Becker a câştigat cinci turnee de Grand Slam când a lucrat cu Ţiriac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net