Echipă românească la startul Formulei 1?

Ultima actualizare:

    Forza Rossa este importator Ferrari şi Lotus în România
Forza Rossa este importator Ferrari şi Lotus în România

Visul românilor de a avea o echipă de Formula 1 devine tot mai realizabil. Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) analizează solicitarea depusă de Forza Rossa, firma românească a lui Ion Bazac, pentru a face loc unei echipe noi pe grila de start.

FIA a avut în faţă cereri de admitere din partea a două echipe noi în Formula 1. Decizia a fost să accepte solicitarea înaintată de Haas Formula (companie condusă de americanul Gene Haas, care are echipă şi în NASCAR) şi a anunţat că va analiza mai amănunţit o posibilă participare a echipei româneşti Forzei Rossa. Forza Rossa este importator Ferrari şi Lotus în România, societatea fiind condusă de Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii. De partea tehnică şi logistică a echipei s-ar ocupa Colin Kolles (fost Călin Colesnic), un român născut la Timişoara şi stabilit în Germania care a mai fost manager al unor echipe de F1, precum Jordan, Force India, Midland, Spyker sau Hispania Racing Team.

Bogdan Sonea, marketing manager la Forza Rossa, a declarat pentru „Adevărul": „Dacă răspunsul FIA vine în următoarele zile şi suntem acceptaţi, atunci vom avea timp să înscriem echipa pentru sezonul 2015. Dacă nu, vom merge pe 2016. Finanţarea echipei va proveni din mediul exclusiv privat, Guvernul României nu e implicat. Colin Kolles va veni cu partea de motorizare şi logistică".

Buget de 200 de milioane euro

Susţinerea unei echipe de Formula 1 implică un efort financiar uriaş, vorbind aici de aproximativ 200 de milioane de euro anual. De aceea, unele echipe iau bani chiar de la piloţi, care, la rândul lor, strâng bani de la alţi sponsori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net