Scandal uriaş la Cupa Davis

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Danemarca, programat la Cluj, în perioada 1-3 februarie, a dat naştere unui scandal uriaş. Cel mai bun român, Victor Hănescu, nu înţelege de ce nu face parte din echipă, în timp ce federalii susţin că sportivul a refuzat să joace, nemulţumit de banii pe care i-ar fi primit.

Concret, căpitanul nejucător al echipei României, Ciprian Porumb, a dezvăluit că echipa va fi lipsită de aportul celui mai bine cotat sportiv al nostru, Victor Hănescu, motivul fiind unul de ordin finanaciar. „L-am dorit foarte mult pe Hănescu în lotul de Cupa Davis. Am purtat negocieri cu el, dar nu ne-am înţeles. Din punctul nostru de vedere, i-am făcut o ofertă mai mult decât generoasă, având în vedere potenţialul financiar al Federaţiei. Nu a invocat prezenţa la vreun alt turneu sau alte probleme, totul a fost legat strict de bani", a spus acesta. Hănescu are însă o altă variantă.

„Am spus de la bun început că îmi doresc din tot sufletul să particip în echipa României la Cupa Davis, de aceea am fost mai mult decât surprins să aflu din presă că nu fac parte din lotul anunţat de către domnul Ciprian Porumb", a precizat Hănescu. Acesta merge mai departe şi dezvăluie faptul că el este în România de ieri şi că s-a antrenat la Cluj pentru a fi apt de joc.

„Astăzi (n.r. - ieri) am fost la antrenament, tot acolo sunt de găsit şi zilele următoare. Continui pregătirea pentru meciul de Cupa Davis cu Danemarca, sunt apt de joc şi într-o formă bună. Simt că mi s-a făcut o nedreptate prin declaraţiile domnului Porumb, dar merg înainte, nu este prima provocare a carierei mele, iar echipa se poate schimba şi cu o zi înaintea tragerii la sorţi. Susţin, ca şi până acum, că vreau să fiu acolo ca să îmi reprezint ţara".

Potrivit unor surse, Federaţia Română de Tenis le oferă celor mai buni jucători din echipă la momentul meciurilor în jur de 10.000 de euro, la care se adaugă cei 2.800 de dolari pe care Federaţia Internaţională de Tenis îi acordă fiecărui participant la Cupa Davis. În mod normal, sumele negociate de federaţie cu fiecare jucător în parte sunt confidenţiale, ele variind în funcţie de locul ocupat în clasamentul ATP de sportiv, de notorietate etc.

În  2006, în februarie, în meciul SUA - România, s-a accidentat la spate în timp ce servea în primul set al meciului de dublu cu fraţii Bryan. A lipsit apoi 3 luni, iar când a revenit s-a reaccidentat şi nu a mai putut juca până în primavera anului 2007. În momentul accidentarii era pe locul 39. Când a revenit era ieşit din Top 650.

simeon stalpnicul png

Meciul cu danezii contează pentru a doua divizie valorică, pentru a reveni în Grupa Mondială, România având nevoie să bată Danemarca, apoi Olanda şi să câştige şi barajul de promovare, contra unei echipe, cu siguranţă mai bună, decât cele două menţionate. Acum, în absenţa lui Hănescu (locul 64 ATP), echipa de Cupa Davis a României va fi formată din Adrian Ungur (99 ATP), Marius Copil (159 ATP), Horia Tecău (8 ATP dublu) şi Florin Mergea (86 ATP dublu).

Victor Hănescu s-a supărat pe Federaţia Română de Tenis în Argentina. Se pare că atunci prima de meci nu a fost cea aşteptată. A refuzat apoi convocarea la meciul cu Cehia, din Barajul pentru Grupa Mondială de la Bucureşti, motivând că e obosit. A fost prezent doar în tribune. Supărarea lui cu Federaţia a continuat şi in 2012, când, independent de înlăturarea lui Andrei Pavel de la cârma echipei, a refuzat să joace în echipă.

Vrei la Olimpiadă? Joci cel puţin un meci în Cupa Davis. Prezenţa în echipa de Cupa Davis e obligatorie pentru jucătorii care vor să participe la Jocurile Olimpice din 2016. Pentru a fi eligibil pentru Rio, atunci trebuie ca un jucător să evolueze măcar într-un meci din Cupa Davis în sezonul 2012/ 2013 sau 2013/2014 şi într-un alt meci din sezonul 2014/2015.

Irina Spîrlea a refuzat echipa de FED Cup. În anii 90, Irina Spîrlea, cea mai valoroasă jucătoare româncă de tenis, a refuzat să joace în echipa de Fed Cup a României din cauza unei divergenţe financiare. Ea nu a venit la lot foarte mulţi ani pentru că Federaţia nu i-a plătit biletele de avion pentru a veni la antrenamente şi pentru a pleca apoi înapoi la următorul turneu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net