Cine-o mai opreşte pe Simona Halep? Românca a câştigat turneul de la Doha

Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Halep a câştigat azi finala turneului de la Doha şi a pus mâna pe cel mai important trofeu al carierei, dar şi pe o sumă importantă de bani.

Cine se mai îndoia de capacitatea lui Halep de a se menţine în Top 10 mondial a fost nevoit să înghită în sec pe tot parcursul săptămânii trecute. În ciuda unui început ezitant (s-a chinuit în turul secund cu estonianca Kanepi), Simona şi-a dat drumul la joc, spulberându-şi rând pe rând adversarele de la Doha.

După reprezentaţia de forţă din semifinala cu poloneza Agnieszka Radwanska (locul 4 mondial), Simona Halep era nevoită să confirme în finala cu nemţoaica Angelique Kerber (locul 9 WTA).

Cu trofeul pe masă, românca n-a avut deloc emoţii şi a început partida în forţă, detaşându-se rapid pe tabela de scor. În jumătate de oră, primul set a trecut în contul lui Halep cu un 6-2 fără replică. Manşa secundă a început mai echilibrat, dar Simona s-a desprins la jumătatea setului, meciul încheindu-se cu scorul de 6-2, 6-3 după o dublă greşeală făcută de Kerber.

Simona Halep a câştigat Turneul de la Doha
Simona Halep a câştigat Turneul de la Doha

"Nu credeam că pot câştiga aici, mai ales că veneam după meciuri în sală. E unul din cele mai bune momente din viaţa mea", a fost prima declaraţie a Simonei Halep.

Acesta a fost cel de-al şaptelea turneu WTA câştigat de tenismena româncă de 22 ani, după cele şase de anul trecut. Ca valoare, victoria de la Doha este însă cea mai importantă, luând în considerare banii şi punctele acordate. 441.000 de dolari este suma care îi va intra în conturi Simonei, la care se adaugă 900 de puncte WTA. De astăzi, Halep va urca o poziţie în clasamentul mondial, de pe 10 pe 9.

Turneul de la Doha
Turneul de la Doha

Şi-a mişcorat sânii în 2009


    Simona Halep
Simona Halep

În orice disciplină sportivă, sânii prea mari reprezintă o problemă. A simţit-o pe propria piele şi tenismena Simona Halep, care în 2009 a trecut printr-o operaţie de micşorare a bustului. La momentul respectiv nu a dorit să dea detalii despre operaţie, afirmând doar că este cea mai bună soluţie pentru viitorul ei în tenis, pentru că sânii imenşi îi îngreunează deplasarea. Practic, după acea intervenţie chirurgicală, Halep şi-a început ascensiunea către locul 9 în lume, poziţie pe care se află în prezent.

Turneul de la Doha, în elita WTA


    Turneul de la Doha
Turneul de la Doha

Competiţia încheiată ieri în capitala Qatarului face parte din categoria a treia de turnee ale circuitului feminin, mai exact din WTA Premier 5. Mai importante sunt doar cele patru de Mare Şlem şi alte patru WTA Premier Mandatory.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net