«Mi s-a îndeplinit un vis!»

Ultima actualizare:

    Simona Halep (Foto: Guliver/ Getty Images)
Simona Halep (Foto: Guliver/ Getty Images)

La şase ani de la triumful în întrecerea junioarelor, Simona Halep revine în finala de la Roland Garos. De data aceasta ea va lupta pentru trofeul cel mare, al senioarelor, o performanţă unică în tenisul românesc al ultimilor 34 de ani!

În semifinala disputată ieri, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-2, 7-6 pe germanca Andrea Petkovic, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii din 1980 încoace! Predecesoarea ei a fost cea care îi este în prezent manager, Virginia Ruzici.

„A fost visul meu să joc o finală la Paris şi sunt extrem de fericită că am reuşit să mă calific. Am fost puţin blocată în unele momente, mai ales în setul al doilea, dar este foarte important că am câştigat în 2 seturi. Am avut unele emoţii în primul act, dar am rămas concentrată", a declarat, la finalul partidei, jucătoarea noastră, care e singura din competiţie care nu a pierdut nici un set până acum.

Adversară în finală îi va fi rusoaica Maria Şarapova, care s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în ultimul act al turneului pe care l-a şi câştigat în 2012. Rusoaica o conduce pe Halep cu 3-0 la întâlnirile directe, ultima confruntare având loc acum o lună, în finala turneului organizat de Ion Ţiriac la Madrid. Meciul decisiv de la Roland Garros va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00. Indiferent de rezultatul finalei, Simona e sigură de trei lucurri: în primul rând că a scris istorie pentru România.

Apoi, că va urca, de luni, pe locul 3, cel mai înalt ocupat vreodată de o tenismenă de la noi. Şi, al treilea lucru de care e sigură e cecul de 825.000 € pe care îl ia finalista. O victorie i-ar dubla această sumă.

semifinală: 6-2, 7-6 cu Andrea Petkovic (Germania)Sferturi: 6-2, 6-2 cu Svetlana Kuzneţova (Rusia)Optimi: 6-4, 6-3 cu SloaneStephens (SUA)Turul 3: 6-3, 6-0 cu MariaTeresa Torro-Flor (Spania)Turul 2: 6-2, 6-4 cu HeatherWatson (Marea Britanie)Turul 1: 6-0, 6-2 cu AlisaKleybanova (Rusia)

Evoluţiile remarcabile ale Simonei Halep la turneul de tenis de la Roland Garros nu i-a lăsat indiferenţi pe fotbaliştii naţionalei. Aflaţi la doar 500 de kilometri de Paris, tricolorii au ţinut s-o încurajeze pe tenismena noastră înaintea semifinalei de ieri cu Andrea Petkovic. Astfel, tricolorii s-au pozat la hotelul din Geneva alături de un banner sugestiv: „Noi o susţinem pe Halep".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net