Schumacher, fără scăpare? Ce spun specialiştii români

Ultima actualizare:
Schumacher
Schumacher

La 19 zile de la accident, doctorii ar fi trebuit în mod normal să-l trezească la viaţă pe Michael Schumacher. Cum acest lucru e departe de a se întâmpla, apropiaţii neamţului se tem din nou de ce e mai rău.

Presa germană a venit ieri cu speculaţii dramatice privind recuperarea lui Schumi după accidentul la schi petrecut în ziua de 29 decembrie 2013 în staţiunea franceză Meribel.

Astfel, jurnaliştii de la Focus au lansat posibilitatea ca septuplul campion mondial la Formula 1 să rămână în comă artificială pentru totdeauna. Aceasta pentru că leziunile craniene suferite nu le-ar permite medicilor să-l scoată pe Schumacher din starea actuală de inconştienţă. Mai mult, practica medicală arată că pacienţii cu accidente similare au părăsit starea de comă după maximum două săptămâni, termen depăşit deja de Schumi.

"Ar putea fi complicaţii. Vorbim despre viaţă şi moarte. În teorie, coma poate fi menţinută pe tot parcursul vieţii. Nu ar dăuna creierului", a afirmat un renumit neurochirurg german, Andreas Zieger. "Rănile la creier sunt printre cele mai complicate răni pe care le poate suferi corpul uman", a completat acelaşi doctor, semn că orice se poate întâmpla în cazul lui Schumacher.

«Nu poate fi scos din comă, întrucât leziunile centrilor nervoşi sunt grave»

Prof. dr. Vlad Ciurea, şef Neurochirurgie, Spitalul Sanador

"A suferit un accident foarte grav cu reverberaţii pe întreg creierul. La spital, medicii i-au făcut sedare, analgezie, relaxare şi scădere a presiunii intracraniene, fiind nevoie de operaţie pentru leziunile hemoragice frontale. Problema cea mai gravă nu e în partea frontală. Suferinţa principală e în trunchiul cerebral (n.r. parte a sistemului nervos intracranian care face tranziţia între creier şi măduva spinării). A fost nevoie de coma indusă pentru refacerea creierului. Ea poate fi menţinută circa două săptămâni, după care, treptat, pacientul trebuie trezit. În acest caz, medicii nu pot recurge la trezirea lui, din cauza leziunilor prea mari ale centrilor nervoşi". (Oana Neacşu)

Trunchi cerebral


    Schumacher
Schumacher

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net