Românul Toma Coconea, printre cei mai buni 10 atleţi ai lumii!

Ultima actualizare:
Coconea
Coconea

Toma Coconea a ajuns la finalul celei mai grele competiţii de aventură din lume, Red Bull X-Alps, pe pozitia a zecea, el fiind si ultimul atlet ajuns înainte de închiderea competiţiei.

Toma a terminat concursul după 13 zile, a luat startul în Piaţa Mozart din Salzburg şi pe parcursul competiţiei a trebuit să treacă prin 10 puncte de control obligatorii - Gaisberg (Austria, 1288 m), Dachstein (Austria, 2995 m), Wildkogel (Austria, 2224 m), Zugspitze (Germania, 2962 m), Ortler, Sulden (Italia, 1906 m), Interlaken (Elvetia, 568 m), Matterhorn (Elvetia, 4478 m), Mont Blanc (Franta, 4810 m), Saint Hilaire (Franta, 995 m) şi Monaco, locul în care aventura a luat sfârşit.

"Au fost aproape două săptămâni în care abilităţile noastre de atleţi au fost puse din greu la încercare. Fiecare dintre noi am fost puşi în situaţii dificile, în care deciziile de moment şi-au spus cuvântul, însă şi vremea a contat foarte mult. Pentru mine, decizia de la Matterhorn a fost crucială. Acolo s-a decis dacă mai termin pe podium sau nu. Din păcate, vremea nu a ţinut cu mine şi am fost nevoit să mă pliez pe condiţiile meteo din ziua în care am ajuns pe vârf. Dacă vremea îmi permitea şi puteam zbura, totul ar fi fost altfel. Să vă daţi seama, în această zonă, vreme favorabilă de zbor este aproximativ 5 zile pe an. Eu am nimerit în afara acestor zile... În plus, în Valea lui Sion, pe unde am trecut, era o zonă unde zborul era interzis şi am fost foarte aproape să intru în acel spaţiu aerian cu restricţii. Din fericire am trecut la câţiva metri şi nu am mai fost şi penalizat, penalizare care m-ar fi costat cu siguranţă încheierea în timp a competitiei", a spus Toma, imediat dupa ce a încheiat competiţia.

Pe parcursul întregului itinerariu, Toma a fost însoţit de coechipierii săi, Daniel Pisică (suporterul principal) şi Adrian Miclea (suporterul secundar).

Competiţia a fost câştigată pentru a treia oară consecutiv de Christian Maurer, urmat de cei doi reprezentanţi ai Franţei, Clement Latour şi Antoine Girard.

RED BULL X-ALPS IN CIFRE pentru Toma Coconea:13 zile i-a luat lui Toma Coconea să ajungă la finiş2458 km a parcurs în total, de la Salzburg la Monaco1678 km a zburat cu parapanta, un record de zbor pentru Toma Coconea în cadrul Red Bull X-Alps780 km a alergat / mers pe jos55 ore petrecute în aer108 ore în care a alergat123 ore s-a odihnit7 km/h viteza medie cu care a alergat31 km/h viteza medie cu care a zburat8 perechi de pantofi sport schimbate3 GPS-uri folosite pe parcursul competiţiei4000 m recordul de înălţime atins în zbor65 litri de apă consumaţi4 ore de somn de noapte50 de hărţi de pe care îşi făceau strategia pentru a doua zi1 parapantă

Întâmpinat la finiş de Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil

Toma Coconea a fost atletul care s-a bucurat de cea mai mare susţinere din partea fanilor pe întreaga perioadă a competiţiei. Sute de români i-au fost alături pe traseu, iar alte sute de mii, prin intermediul internetului şi a reţelelor de socializare. Susţinătorii străini au încercat să-l incurajeze pe traseu, chiar şi în limba română, citind de pe o foaie de hârtie mesaje de încurajare. Mihaela Radulescu l-a aşteptat la finiş alături de Dani Oţil şi alte zeci de români care l-au felicitat.


    Coconea
Coconea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net