Cu Pistorius la psihiatru! Sud-africanul avea probleme din copilărie

Ultima actualizare:

    Oscar Pistorius
Oscar Pistorius

Judecătorul Thokozile Matilda Masipa a ordonat, miercuri, ca Oscar Pistorius, care este acuzat că a ucis-o pe Reeva Steenkamp în 2013, să fie supus unui examen psihiatric pentru a se stabili dacă a suferit tulburări mentale.

Judecătorul a decis că psihiatrul citat de apărare "nu poate înlocui o evaluare adecvată".

Campionul paralimpic sud-african va fi internat într-un spital psihiatric timp de o lună, iar procesul ar urma să fie prelungit.

Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita în 2013, suferă de anxietate, a declarat, luni, la procesul de la Pretoria, o psihiatră citată ca martor al apărării. "Opinia mea este că domnul Pistorius suferă de anxietate", a spus Meryll Vorster, menţionând numeroşi factori de stres din viaţa sportivului.

Avocatul apărării, Barry Roux, a citat-o pe Vorster pentru a depune mărturie cu privire la vulnerabilitatea lui Pistorius, un factor care l-ar fi putut face pe sportiv să creadă că Reeva Steenkamp era un intrus, în noaptea în care campionul paralimpic a împuşcat-o pe femeie.

Meryll Vorster, care a discutat şi cu familia şi prietenii campionului paralimpic pentru a întocmi un raport complet, este de părere că tulburările lui Pistorius au început încă din copilărie. Psihiatra a precizat că părinţii lui Pistorius au divorţat când sportivul avea şase ani şi că tatăl era "iresponsabil şi majoritatea timpului absent", iar mama dormea cu o armă de foc sub pernă. "Copiii din familia Pistorius au fost crescuţi astfel încât să vadă mediul înconjurător ca o ameninţare", a spus Vorster.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net