Oltchim nu are bani nici să se înscrie în campionat!

Ultima actualizare:

Oltchim Râmnicu Vâlcea e campioana României în ultimele şapte sezoane şi participantă constant în fazele superioare ale Ligii Campionilor. După luni de zile în care au sperat şi s-au păcălit singuri, şefii Oltchimului au trebuit să accepte evidenţa. Nimeni nu mai vrea să bage bani în echipă, nu s-a găsit nici un sponsor serios, iar oltenii trebuie să se pregătească de un restart dureros. Prima mutare a fost făcută în urmă cu câteva săptămâni, când s-a trimis la forul continental o înştiinţare prin care Oltchim anunţă că nu va juca în sezonul viitor al Ligii Campionilor, deşi avea tot dreptul.

Astfel, EHF a fost pusă în faţa unei situaţii fără precedent, ca semifinalista de anul trecut să nu poată evolua la acelaşi nivel un an mai târziu. Dacă problemele s-ar fi oprit aici, ar fi fost perfect, dar din păcate nu e cazul. După Liga Campionilor, Oltchim a intrat în insolvenţă şi va trebui să spună pas şi viitorului sezon din Liga Naţională, unde mai are doar o săptămână pentru a se înscrie. Fostul preşedinte, Ioan Gavrilescu, a confirmat acest lucru.

„Sansele sunt mici pentru a continua în Liga Naţională. Sunt câteva probleme arzătoare care trebuie rezolvate într-un timp foarte scurt. E clar că activitatea la CS Oltchim nu mai poate continua, pentru că gruparea este în insolvenţă. Soluţia ar fi să se formeze un nou club care să preia palmaresul Oltchimului şi care să fie înscris în Divizia A, (nr. Liga a II-a). N-ar trebuit să fie pretenţii în primul an, apoi să se încerce promovarea în al doilea, cu handbaliste tinere, cu antrenor tânăr şi conducere tânără. Vechiul club ar putea deveni membru fondator la noua grupare. De mai bine de două săptămâni se analizează acestă pistă. Din păcate nu prea mai avem timp. Dacă nu se va reuşi nimic acum, e greu de crezut că se va mai reuşi vreodată. Oamenii din Vâlcea se vor obişnui fără handbal, va fi greu de urnit treaba peste un an sau doi", a spus fostul oficial.

Au plecat toate vedetele

În condiţiile de nesiguranţă, nici o jucătoare experimentată n-a aşteptat deznodământul final şi a plecat la prima ofertă. Cele mai valoroase şi-au găsit uşor un nou angajament: Bulatovic - Gyor (Ungaria), Manea - Krim (Slovenia), Jovanovic - Astrahan (Rusia), Farcău - Dunărea Brăila, Pineau - Vardar (Macedonia), Nechita - Baia Mare, Neagu - Buducnost (Muntenegru), Managarova - Buducnost (Muntenegru), Barbosa - Randers (Danemarca), Brădeanu - Corona Braşov.

Sunt în situaţia Rapidului

Pentru handbal, postura groaznică în care se află acum Oltchim poate fi una nouă, dar în ţară sunt deja trei cluburi de fotbal care trec prin acest lucru. Universitatea Cluj, Gloria Bistriţa şi Rapid Bucureşti au intrat de luni bune în insolvenţă, dar cea mai grea situaţie o au giuleştenii. Fără nici un venit, pentru feroviari urmează cel mai probabil falimentul şi tentativa de a forma o nouă echipă, în Liga a V-a. Asta dacă nu cumva se va întâmpla o minune şi cineva va prelua clubul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net