Marion Bartoli, regină pe iarba de la Wimbledon

Ultima actualizare:

În finala disputată sâmbătă, Bartoli a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4 pe nemţoaica Sabine Lisicki, care a ratat astfel şansa de a deveni cea de-a treia reprezentantă a Germaniei care se încoronează la Wimbledon într-o zi de 6 iulie.

Predecesorii săi au fost Boris Becker, care a cucerit titlul în 1986, şi Steffi Graf, care a reuşit acelaşi lucru într-o zi de 6 iulie, 10 ani mai târziu.

Cap de serie numărul 15, Bartoli e prima jucătoare din istoria turneului care cucereşte titlul fără să fi fost nevoită să câştige nici un meci cu vreo adversară din Top 15 mondial!

Ea a trecut, în drumul ei spre trofeu, de tenismenele clasate pe locurile 82, 70, 93, 104, 17, 20 şi 24 în clasamentul WTA. De asemenea, Bartoli, care a mai jucat finala la Wimbledon în 2007, a mai scris o premieră în tenisul mondial: a cucerit primul titlu de Grand Slam abia în a 47-a participare într-un astfel de turneu. Nimeni până acum nu a mai devenit campioană după atâtea Mari Şlemuri disputate.

Bartoli este una dintre figurile aparte ale tenisului feminin mondial.În vârstă de 29 de ani, ea a început tenisul sub îndrumarea tatălui ei, Walter. Acesta a şi rămas antrenorul ei, fiind acuzat de mai multe ori că îşi terorizează fata şi că o supune la antrenamente inumane. De altfel, Marion a încercat de câteva ori să iasă de sub aripa lui, însă "rebeliunea" nu a durat decât câteva luni.

Acum, Bartoli, care pare în transă atunci când e pe teren - joacă tenis cu umbra în momentele de respiro sau face sprinturi între linii imaginare când jocul stagnează mai mult de 10-15 secunde - este din nou antrenată de tatăl ei.

Finala masculină a turneului de la Wimbledon va avea loc azi, între primii doi favoriţi, Novak Djokovic şi Andy Murray. Cei doi buni prieteni - în tinereţe împărţeau aceeaşi cameră în timpul stagiilor de pregătire - s-au întâlnit până acum de 18 ori, liderul mondial, Djokovic, conducând cu scorul general de 11-7. Partida va începe la ora 16.00 şi va fi în direct pe DigiSport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net