Lucian Băroiu, preşedinte FRK: «S-a luat decizia în minister de a se lămuri acest circ din lumea karateului»

Ultima actualizare:

"România este singura ţară din lume care are şapte federaţii de karate recunoscute, deşi la toate se folosesc aceleaşi procedee şi tehnici. În România sunt recunoscute federaţii de stil, de exemplu avem Federaţia Română de Karate Shotokan", a spus Băroiu.

Lucian Băroiu a precizat că a sesizat MTS în legătură cu această situaţie şi speră ca lucrurile să fie rezolvate până în toamnă. "Am sesizat MTS printr-un memoriu, iar ministrul Bănicioiu a delegat-o pe Carmen Tocală să se ocupe de această lucrare. S-a luat decizia în minister de a se lămuri acest circ din lumea karateului. Nu voi face niciun pas înapoi. Vreau să fie recunoscută doar o federaţie şi nu vreau ca statul să dea bani pentru aceste federaţii. Asta este lupta, nu vreau să iau «ciolanul» nimănui. Sunt sportivi de mare valoare şi la alte federaţii, dar aleg să meargă acolo pentru a obţine două-trei medalii pe an în loc de una la câţiva ani. Rapid Bucureşti a migrat la WKC, nu mai face parte din FRK. Vreau ca tot ce e mai bun în ţara asta să revină «acasă», unde eram cu toţii până în 1997", a adăugat Băroiu.

El a explicat că forul pe care îl conduce ar avea nevoie de un buget de 550.000 de lei pentru a putea obţine medalii la competiţiile internaţionale. "FRK are un buget de 200.000 de lei pe an, iar pentru a putea merge cu şanse la medalii în următorii trei ani la competiţii, ar avea nevoie cam de 550.000 de lei. Dacă s-ar renunţa la toate celelalte federaţii de karate, s-ar face o economie cam de 1,35 de milioane de lei, nu e o sumă mare, dar contează. Îmi doresc ca la anul să fie totul încheiat şi bugetată o singură federaţie. Banii publici sunt canalizaţi către societăţi private, iar asta implică chiar penalul", a subliniat oficialul FR Karate.

Lucian Băroiu a afirmat că multe dintre federaţiile de karate din România au devenit federaţii internaţionale. "Sunt versiuni de karate care au rădăcina în România, iar acestea au ajuns federaţii internaţionale. La campionatele mondiale organizate în Bucureşti de WUKF (World Union Karate Federation), România a luat vreo 27 de medalii de aur. Săracul Juratoni, mai bine se apuca karate", a completat Băroiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net