Ce poveste! La un pas de medalie cu un picior amputat

Ultima actualizare:

    Laura Văleanu
Laura Văleanu

Românca Laura Văleanu a avut rezultate incredibil de bune la Olimpiada de la Soci rezervată sportivilor cu dizabilităţi.

Singura sportivă din România participantă la Jocurile de la Soci pentru sportivii cu handicap a fost la un pas să aducă ţării noastre o medalie nesperată. Miercurea trecută, Laura Văleanu a încheiat proba de slalom pe locul cinci, la doar trei secunde de podium. Duminică, în ultima zi a competiţiei, la slalom uriaş, Laura a încercat din nou să dea lovitura şi să pună mâna pe o distincţie olimpică. Până la urmă, sportiva noastră a ocupat locul 7, performanţă remarcabilă în condiţiile în care România nu are un lot de sportivi paralimpici în sporturile de iarnă. Din acest motiv, Laura e nevoită să trăiască şi să se antreneze în Germania.

Laura Văleanu
Laura Văleanu

Îmbină schiul cu medicina

Povestea ei e una absolut impresionantă. La 16 ani, a suferit un cumplit accident de motocicletă, când o maşină a intrat în ea, în urma căruia avea să-şi piardă piciorul drept. A avut puterea să meargă mai departe, iar după trei săptămâni a primit o proteză performantă cu care a început o nouă viaţă. „La început a fost foarte greu să-mi bag piciorul în clăpar. A fost un şoc pentru mine. Am început să schiez prin parcare, dar ulterior m-am obişnuit şi mi-am recăpătat dexteritatea", a povestit ulterior Laura, care nu este doar o sportivă paralimpică, ci şi o sârguincioasă studentă la o facultate de medicină din München. În ciuda problemelor grave de sănătate cu care s-a confruntat, Laura şi-a dorit din răsputeri să devină medic şi este pe cale să reuşească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net