Americanul DeMeyer a câştigat cea mai importantă competiţie de Freerunning din lume!

Ultima actualizare:
Santorini
Santorini

Cea mai importantă competiţie de Freerunning din lume, Red Bull Art of Motion, a avut loc în acest week-end, în Firostefani, insula Santorini, Grecia. Americanul Cory DeMeyer s-a clasat primul, rusul Alexander Baiturin a fost al doilea, iari Jesse La Flair a completat podiumul.

Competiţie, rezultate, victorie, sunt cuvinte pe care de obicei nu le auzim în lumea Freerunningului. În locul acestora ei preferă să vorbească despre plăcere, eleganţă, fluiditate şi eficienţă. Chiar dacă preferă să nu fie trataţi ca sportivi, performanţa lor ajunge foarte aproape de cea a oricărui atlet de talie mondială. Sar de pe un acoperiş pe altul, se caţără rapid în copaci, găsesc obstacole pe care le evită prin sărituri în jungla urbană, iar flick-flackurile, rotirile şi tumbele fac parte din programul uzual.

Santorini
Santorini

La Red Bull Art of Motion de pe insula grecească Santorini, 18 dintre cei mai buni artişti urbani, cum le place să li se spună freerunnerilor, au reuşit cum ştiu ei mai bine să îmbine arta cu sportul într-un peisaj unic - albul imaculat al celebrelor case din Santorini cu zonele stâncoase din apropierea vulcanului Caldera. Acoperişuri, domuri, terase sau piscine - toate acestea au constituit traseul lung de 200 de metri şi diferenţa de nivel de 50 de metri să fie cât mai spectaculoase, mai ales că limita de timp era de 90 de secunde.

Santorini
Santorini

Cory DeMeyers a făcut cele mai spectaculoase mişcări, americanul în vârsta de 25 de ani terminându-şi traseul în faţa miilor de spectatori cu o săritură în piscina hotelului Sunrocks. Rusul Alexander Baiturin a fost al doilea după caştigătorul din Los Angeles, iar locul trei a fost ocupat tot de un american, Jess La Flair.

Santorini
Santorini

În Freerunning, fetele concurează cot la cot cu băieţii, însă la final se face şi un clasament dedicat sexului frumos. Austriaca Pamela Forster şi rusoaica Alexandra Shevchenko au avut cele mai bune performanţe.


    Santorini
Santorini

Rezultate: 1. Cory DeMeyers (USA) 449 puncte, 2. Alexander Baiturin (RUS) 447, 3. Jesse La Flair (USA) 443, 4. Yoan Leroux (FRA) 412, 5. Joel Eggimann (SUI) 389 6. Stanislavs Lazdans (LAT) 382, 7. Dimitris Kirsanidis (GRE) 381, 8. Daniel Mircea (GRE) 378.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net