Ziua cea mare a «Micăi»

Ultima actualizare:

    Aurelia Brădeanu  are 273 de meciuri  jucate la naţionalăFoto: Mediafax
Aurelia Brădeanu are 273 de meciuri jucate la naţionalăFoto: Mediafax

După 17 sezoane la cel mai înalt nivel, “Mica” Brădeanu îşi încheie cariera internaţională la Cluj-Napoca, în meciul pe care România A îl va disputa la Trofeul Carpaţi.

Naţionala feminină de handbal se pregăteşte în această perioadă pentru Campionatul European din decembrie, proaspătul selecţioner Ambros Martin având la dispoziţie un lot de 23 de jucătoare. Tradiţionala competiţie amicală dotată cu “Trofeul Carpaţi” înseamnă şi cea mai importantă repetiţie a tricolorelor înaintea confruntărilor de foc din Suedia.

Astăzi, ziua finalelor va fi una cu totul specială pentru handbalul feminin din România, care îşi va lua rămas bun de la un simbol al naţionalei noastre în ultimele două decenii. E vorba de Aurelia “Mica” Brădeanu, cunoscuta jucătoare care a decis să pună capăt carierei la nivel de prime reprezentative. “E cea mai mare handbalistă a ultimilor 20 de ani pentru că şi-a adus aportul la toate marile performanţe ale echipei naţionale. Meciul ei de retragere vreau să fie un eveniment deosebit pentru că Mica merită aşa ceva”, a declarat preşedintele Federaţiei, Alexandru Dedu. Vorbele acestuia au acoperire în realitate, Brădeanu punând umărul la argintul mondial cucerit de România în 2005, precum şi la bronzul european din 2010 sau bronzul de la Mondialul de anul trecut.

În total, Aurelia a bifat nu mai puţin de 17 turnee finale începând cu 1999, ratând doar două competiţii majore (în 2008 şi în 2009). “Toate aceste turnee îmi vor rămâne la inimă, chiar şi cel din 1999, când mulţi m-au acuzat pentru o ratare în ultimele secunde”, a declarat recent “Mica” Brădeanu. În total, handbalista legitimată în prezent la CSM Bucureşti a jucat de 273 de ori pentru România şi a marcat 685 de goluri.

Top selecţii la naţionala feminină

Jucătoare    Selecţii1. Mariana Târcă    3352. Valentina Cozma    3223. Aurelia Brădeanu     273

Programul «Turneului Carpaţi»

Sâmbătă

  • Ungaria – Olanda - după închiderea ediţiei
  • România A – România B - după închiderea ediţiei

Duminică

  • 17.00 Finala mică    TVR 2
  • 20.00 Finala mare    TVR 2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net