Zile de foc pentru medalii de aur la Mondialele de caiac-canoe de la Bascov

Ultima actualizare:

    Canoistii trag tare pentru Mondialele de la BascovFOTO: Andrei Constantinescu
Canoistii trag tare pentru Mondialele de la BascovFOTO: Andrei Constantinescu

Cinci antrenamente pe zi, timp de 11 luni pe an. Nu este programul de pregătire al trupelor speciale ci orarul unei zile normale pentru caiacişti şi canoişti. Toţi se pregătesc pentru Mondialele de tineret sub 23 de ani care vor avea loc la finele lunii, în România.

Departe de ochii lumii, la câţiva kilometri de Piteşti, descoperi un colţ de rai. Este adevărat, este aşa pentru vizitatori, căci pentru cei care se află acolo raiul este înlocuit cu purgatoriul. Un chin asumat, cele cinci antrenamente zilnice – înviorare, ieşit pe apă, sală de forţă, ieşit iar pe apă şi o oră de alergare - fiind singura cale spre visul oricărui canoist: o medalie mondială sau olimpică. Cum te apropii de baza nautică de la Bascov – pe un drum asfaltat de curând, tocmai pentru ca organizarea Mondialelor să fie perfectă – auzi voci. Nu imaginare, ci reale, venite din megafoane. Nu e nici o revoluţie, sunt antrenorii care încearcă să facă ultimele corecţii sportvilor care în următoarea lună vor avea competiţii de foc: Europenele de seniori (din 14 iulie, la Plovdiv) şi Mondialele de tineret sub 23 de ani (27-30 iulie, la Bascov). Practic, loturile se confundă, căci doar trei dintre cei 19 sportivi şi sportive care merg la CE de seniori nu au drept de participare la tineret. „Avem speranţe mari, ca de fiecare dată. La Mondiale vor veni în România 1.300 de sportivi din 60 de ţări”, ne-a declarat preşedintele federaţiei de specialitate, Ion Bîrlădeanu. Care poate zâmbi din nou după un an dificil, în care întreg lotul a fost suspendat pentru dopaj generalizat cu meldonium. Din fericire, suspendarea sportivilor va expira chiar cu o zi înaintea Europenelor.

Dunca: «Federaţiile să organizeze cât mai multe evenimente de acest gen»

Venit în inspecţie, ministrul tineretului şi sportului, Marius Dunca, a subliniat că vrea ca România să devină un pol al sportului mondial. „Mereu am încurajat federaţiile să organizeze cât mai multe evenimente internaţionale de acest gen”, a declarat oficialul, care a alocat de la MTS pentru organizarea acestei competiţii 500.000 de lei. În plus, s-au mai alocat 1,2 milioane de lei pentru amenajarea bazei, pe care se doreşte ca în fiecare an să fie organizată câte o competiţie majoră.


    Ministrul Marius Dunca, alaturi de campionii Mihalachi şi CarpFOTO: Andrei Constantinescu
Ministrul Marius Dunca, alaturi de campionii Mihalachi şi CarpFOTO: Andrei Constantinescu

Ministrul tineretului si sportului a dat cu această ocazie şi asigurări că toţi sportivii care vor obţine medalii la competiţii majore vor fi premiaţi de MTS. "Să nu îşi facă nimeni probleme din acest punct de vedere. Va veni rectificarea bugetară şi cu siguranţă că MTS va avea bani pentru premieră. Trebuie să avem recunoştinţă pentru campioni, căci performanţele lor sunt obţinute la capătul unor ani grei, plini de sacrificii, iar ei fac atâta cinste României", a mai declarat Marius Dunca.

Campionatele Mondiale de caiac-canoe pentru tineret sub 23 de ani vor avea loc în perioada 27-30 iulie, pe baza nautică de la Bascov. Intrarea este liberă, iar organizatorii au pregătit pentru spectatori o tribună cu aproape 2.000 de locuri, de unde pot urmări şi, desigur, încuraja, echipajele României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net