Wimbledon 2015: Nu e Simona, dar e Monica

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu speră să câştige în acest an "BRD Bucharest Open"Foto: AP
Monica Niculescu speră să câştige în acest an "BRD Bucharest Open"Foto: AP

Ce n-a făcut Simona Halep, reuşeşte Monica Niculescu. România are o tenismană în optimile de la Wimbledon 2015, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Niculescu s-a impus în duelul cu Kristyna Pliskova şi îşi egalează cea mai bună performanţă reuşită în carieră la competiţia londoneză.

Iubitorii tenisului din ţara noastră se aştepau ca Simona Halep, locul 3 mondial, să dea lovitura la Wimbledon 2015. După ce anul trecut a ajuns în semifinale, constănţeanca a ieşit prematur la această ediţie, învinsă în runda inaugurală de cehoaica Jana Cepelova.

Wimbledon 2015: Monica Niculescu a răzbunat-o pe Halep

Surpriza neplăcută din partea Simonei este ştearşă cu buretele de parcursul bun al altei românce, Monica Niculescu. Pe 48 în clasamentul WTA, ea a răzbunat-o pe Halep în turul doi la Wimbledon 2015, învingând-o pe Cepelova, iar sâmbătă (4 iulie) a reuşit o nouă victorie, contra Kristynei Pliskova, succes care o duce în optimi la Wimbledon.

Monica nu i-a dat multe şanse surorii gemene a Karolinei Pliskova. A luat primul set, 6-3, fără să comită vreo greşeală neforţaţă şi având un procentaj excelent la primul serviciu. Setul doi a fost ceva mai echilibrat, dar Niculescu nu a lăsat niciodată impresia că va pierde jocul. Nici chiar atunci când a salvat nu mai puţin de cinci mingii de set! A închis jocul la 7-5 şi şi-a egalat, astfel, cea mai bună perfomanţă din carieră pe iarba londoneză. Pentru succesul de sâmbătă, românca a încasat aproximativ 180.000 de euro. Ea va juca în faza următoare cu Timea Bacsinszky care a învins-o pe Sabine Lisicki,  în două seturi.

Wimbledon 2015: Tecău şi Rojer au avut un meci greu

Echipa formată din Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat vineri (3 iulie) în optimi la proba de dublu masculin. Cei doi au învins echipa formată din Andre Begemann (Germania) - Julian Knowle (Austria), însă nu fără ceva probleme. Meciul a durat 3 ore şi 40 de minute, iar setul decisiv a avut 101 minute. După schimburi spectaculoase, lovituri remarcabile, răsturnări de situaţie şi un scor incredibil, 15-13, Tecău şi Rojer au trecut mai departe. 

Şi Florin Mergea s-a calificat în optimi, tot la dublu masculin. El şi indianul Rohan Bopanna s-au impus în trei seturi în faţa cuplului Thomaz Belluci – Guillermo Duram. Favoriţi numărul 9, Mergea şi Bopanna vor juca pentru un loc în sferturi cu perechea Lukasz Kubot - Max Mirnîi. Deşi a câştigat în 2002 turneul de la Wimbledon la juniori, alături de Horia Tecău, Florin Mergea este calificat în premieră în turul al treilea al competiţiei londoneze, la seniori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net