Wawrinka l-a pulverizat pe Djokovic la Roland Garros! Sârbul n-a câştigat niciodată la Paris

Ultima actualizare:

    Elveţianul s-a impus în patru seturi: 4-6, 6-4, 6-3, 6-4Foto: AP
Elveţianul s-a impus în patru seturi: 4-6, 6-4, 6-3, 6-4Foto: AP

Finala masculină a turneului de la Roland Garros a fost epică şi în acest an. Fără "matadorul" Nadal, de nouă ori campion pe zgura pariziană, Stanislas Wawrinka şi Novak Djokovic s-au bătut mai bine de trei ore pentru trofeu. Elveţianul a obţinut până la urmă victoria, în patru seturi: 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Primul set a fost câştigat destul de simplu de sârb, dar apoi a început furtuna. Wawrinka şi-a dat drumul la mână şi a lovit cu maximă forţă din toate poziţiile. Serviciul impecabil l-a scos din criză de foarte multe ori, iar reverul său cu o mână tinde să devină cel mai bun din lume. Djokovic s-a luptat până la capăt, dar n-a putut să întoarcă meciul, chiar dacă putea să egaleze la 2-2 la seturi, având 3-0 în setul patru. Astfel, Stan Wawrinka obţine la 30 de ani doar al doilea titlu de mare şlem din cariera sa. Anul trecut, elveţianul, număr 9 mondial în acest moment, a câştigat Australian Open, iar la Roland Garros era eliminat încă din primul tur de Guillermo Garcia Lopes. De partea cealaltă, mare tristeţe şi mare dezamăgire.

Elveţianul e la doar al doilea turneu de mare şlem din careieră

Djokovic, care pierduse doar două meciuri în 2015, nici nu concepea să nu câştige în sfârşit şi openul francez, singurul care îi lipsea din palmares. Sârbul pierduse două finale, în 2012 şi 2014, ambele împotriva lui Rafael Nadal, dar fără spaniol, nimeni nu părea să-i sea în cale. Trebuie să mai aştepte însă un an până să devină "Rege" şi pe zgura pariziană şi să se consoleze cu cele opt titluri de mare şlem pe care le deţine în acest moment. În fond, va rămâne numărul 1 mondial în continuare.  "Nole" a câştigat de cinci ori Australian Open, de două ori Wimbledonul şi o dată US Open, dar lacrimile sale de la premiere spun totul despre frustrarea trăită de campionul din Serbia neputând săcâştige şi la Roland Garros după atâtea încercări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net