Vestergaard a dat România pe Germania

Ultima actualizare:

    Vestergaard  va antrena din martie naţionala Germaniei
Vestergaard va antrena din martie naţionala Germaniei

Mutări importante în handbalul românesc. Jakob Vestergaard, directorul tehnic al fetelor de la CSM Bucureşti, a anunţat că va renunţa la această funcţie şi nici nu vaprelua naţionala României. În schimb, el va merge să antreneze echipa Germaniei.

Echipa de handbal feminin a României a rămas fără antrenor după ce Gheorghe Tadici a decis să nu mai continue la lot. Cele mai multe voci îl dădeau ca favorit să preia naţionala pe danezul Jakob Vestergaard, până ieri director tehnic al prim-divizionarei CSM Bucureşti.

Lucrurile s-au complicat însă, iar nordicul a decis chiar să plece din România. Nu pentru că nu ar fi fost mulţumit de condiţii, ci pentru că oficialii federaţiei germane de handbal i-au făcut o ofertă de nerefuzat. Vestergaard îi va lua locul pe banca Germaniei unui alt danez, Heine Ernest Jensen, care are şanse mari să ajungă în România.

Culmea, chiar la echipa naţională. În vârstă de 38 de ani, Jensen a antrenat prima reprezentativă a nemţilor din 2011, dar nu a avut rezultate excepţionale. În 2012 şi 2013, la Campionatele Europene şi Mondiale, Germania a terminate pe locul şapte, iar anul trecut pe zece, o poziţie mai jos decât a terminat România.

Jensen a negociat deja cu românii

Tehnicianul danez a recunoscut că a discutat deja cu oficialii Federaţiei Române de Handbal, dar nu a dorit să dea detalii. “Chiar dacă am avut o discuţie cu domnul Dedu, vreau ca aceasta să rămână între mine si el, nu cred că ar trebui să spunem altcuiva. Pot să spun că echipa României este o echipă foarte bună şi sunt sigur că are un viitor strălucit”, a declarat Jensen, potrivit digisport.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net