Venus şi Serena, nemuritoarele

Ultima actualizare:
1998. Venus şi Serena s-au  confruntat pentru  prima dată într-un  meci oficial
1998. Venus şi Serena s-au confruntat pentru prima dată într-un meci oficial

Începută în secolul trecut, rivalitatea dintre Serena şi Venus Williams continuă să ofere tenis de cel mai înalt nivel. Marţi noapte, cele două „nemuritoare” şi-au disputat un loc în semifinale la turneul de Mare Şlem de la New York.

În ianuarie 1998, la Australian Open, Venus Williams avea doar 17 ani şi jumătate şi intra pentru prima dată pe tabloul principal al turneului de la Melbourne. Tragerea la sorţi i-a rezervat o surpriză puştoaicei Venus, împerecheată în turul secund cu sora sa Serena, cu un an mai mică. O anonimă pe atunci, mezina familiei Williams produsese o mare surpriză în runda inaugurală, trecând de românca Irina Spîrlea (cap de serie numărul 6). Confruntarea dintre Venus şi Serena s-a consumat la acea vreme ca o simplă curiozitate, sora mai mare impunându-se cu 7-6, 6-1. Cine ar fi crezut în 1998 că surorile Williams se vor afla din nou faţă în faţă în august 2015 într-un sfert de finală la US Open? Dacă Serena domină de ani buni tenisul feminin, remarcabilă este revenirea de formă arătată de Venus, la peste 35 de ani. „Am jucat cu multe tenismene fenomenale ca Davenport, Capriati, Hingis, Clijsters şi Henin. Am pierdut de multe ori contra lor, dar nici una nu mă cunoaşte atât de bine ca Venus. La felul în care a jucat, sunt sigur că ar fi câştigat împotriva oricărei alte adversare”, a spus Serena Williams după ce şi-a învins sora în trei seturi (6-2, 1-6, 6-3), intrând în careul de aşi la US Open. Cu această victorie, scorul meciurilor directe dintre Serena şi Venus a devenit 16-11 în favoarea liderului mondial.


    1998. Venus şi Serena s-au  confruntat pentru  prima dată într-un  meci oficial
1998. Venus şi Serena s-au confruntat pentru prima dată într-un meci oficial

Tecău, eliminat de francezi în sferturi

România a trecut pe lângă uriaşa sansă de a avea o semifinală “românească” la ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Marţi noaptea, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 3, a fost eliminată în sferturile de finală ale probei de dublu masculin de la US Open. Horia şi Jean-Julien  au fost învinşi de francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (favoriţi 12), scor 7-6 (7/5), 6-4, după 92 de minute de joc.

Nadia, venită special la New York pentru meciul Simonei

Nadia Comăneci a ajuns marţi seară în New York, acolo unde a venit la o acţiune a Academiei Laureus şi s-a întâlnit cu două membre de vază a acesteia, fostele mari campioane ale tenisului, Martina Navratilova şi Monica Seles. Vizita Nadiei la New York nu este întâmplătoare. Ea i-a promis Simonei Halep că va face tot posibilul pentru a ajunge la US Open şi a o urmări din tribune. A făcut-o aseară, în disputa lui Halep cu Victoria Azarenka. Simona vorbise la conferinţa de presă de după victoria cu Lisicki că Nadia i-a spus că va veni la unul dintre meciurile ei. “Nadia mi-a trimis mesaje înainte şi după meci. Sper că va putea ajunge la un meci. E plăcut să ai mari campioni aproape de tine şi să te susţină”, a declarat Simona, favorita numărul 2 a turneului, la acea întâlnire cu presa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net