Valoare da, echipă ba! Duş rece pentru CSM Bucureşti în Danemarca

Ultima actualizare:

    Handbalistele de la CSM au dezamăgit în Danemarca
Handbalistele de la CSM au dezamăgit în Danemarca

Cristina Neagu, suedeza Gullden şi celelalte vedete din tabăra CSM-ului au încasat un duş rece în Danemarca. Primul scurt-circuit din acest sezon a scos la iveală slăbiciunile ascunse din tabăra „tigroaicelor”.

Defilarea handbalistelor de la CSM prin campionatul intern şi prin Liga Campionilor s-a încheiat duminică, la Nykobing, campioana Danemarcei administrând bucureştencelor un eşec neaşteptat (22-25). Rezultatul nu pune în pericol campania europeană a echipei noastre, dar trage un semnal de alarmă. “Meciul ne-a arătat unde suntem în clipa de faţă. Nu am ajuns la acel nivel înalt pe care îl credeau unii”, a mărturisit antrenoarea CSM-ului, daneza Helle Thomsen. Într-adevăr, bazându-se doar pe greutatea numelor care s-au aflat pe teren, “tigroaicele” au uitat să se comporte ca o echipă. În primul rând, apărarea a fost una groaznică, fără nici un pic de determinare. Astfel, portăriţa Paula Ungureanu a avut mult de furcă, doar intervenţiile sale fabuloase făcând ca scorul final să nu fie unul mai mare în favoarea lui Nykobing. “E un duş rece pentru noi”, a spus Paula, fără să-şi acuze în mod direct colegele care ar fi trebuit s-o protejeze. O dovadă clară a faptului că defensiva a fost una în dorul lelii e numărul foarte mic al contraatacurilor (unu sau două) pe care CSM-ul le-a avut pe parcursul celor 60 de minute.

Lăsând la o parte apărarea ca şi inexistentă, nici armele ofensive ale campioanei României n-au funcţionat la nivel maxim. La acest capitol, antrenoarea Thomsen va avea o mare problemă în meciurile importante, legată de colaborarea dintre marile vedete Cristina Neagu şi Isabelle Gullden. Cele două staruri mondiale sunt obişnuite să ia ostilităţile pe cont propriu atunci când e nevoie, iar la CSM se cam calcă pe bătături. În Danemerca, Neagu a dat doar două goluri din opt încercări, în timp ce Gullden a avut un procentaj superior (6 din 8), prea puţin însă pentru a înclina balanţa victoriei. “Când întâlnim o echipă bună, e greu pentru noi”, a remarcat tehniciana CSM-ului, Helle Thomsen fiind conştientă că mai e mult de lucru în ceea ce priveşte relaţiile de joc.

Clasamentul grupei

1. CSM Bucureşti         4p

2. Nykobing     4p

3. Krim Ljubljana         2p*

4. Vistal Gdynia            0p*

*Meciul Gdynia – Krim din această etapă se va juca miercuri. În grupele principale ale Ligii se califică primele trei clasate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net