UPDATE Verdictul lui Pistorius se dă vineri. N-a fost crimă!

Ultima actualizare:

    Reeva Steenkamp şi Oscar Pistorius
Reeva Steenkamp şi Oscar Pistorius

Procesul atletului paralimpic sud-african Oscar Pistorius, cercetat pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, se apropie de sfârşit. După şase luni de audieri, astăzi este aşteptat verdictul judecătoarei Thokozile Masipa.

UPDATE După pauza de prânz, judecătoarea şi-a continuat discursul, afirmaţiile sale îndreaptându-se spre verdictul de ucidere din culpă. "Pistorius a acţionat prea grăbit, a făcut uz de forţă şi a fost neglijent", a precizat Thokozile Masipa, înainte ca şedinţa să fie suspendată pentru vineri dimineaţă.

UPDATE Până la ora prânzului, judecătoarea sud-africană a stabilit faptul că nu poate fi vorba despre o crimă cu premeditare şi nici despre intenţia lui Pistorius de a o ucide pe Reeva. Astfel, atletul a scăpat de cele mai grele capete de acuzare, care i-ar fi putut aduce inclusiv închisoarea pe viaţă. În continuare, judecătoarea va stabili dacă Pistorius este vinovat sau nu de ucidere din culpă, caz în care riscă maximum 15 ani de închisoare.

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius

Pistorius a plâns în tăcere

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a plâns în tăcere, joi, la Pretoria, în timpul citirii de către judecătoarea Thokozile Masipa a cronologiei şi concluziilor procesului în care sportivul a fost judecat pentru uciderea Reevei Steenkamp, informează AFP.

Aflat în boxa acuzaţilor, respirând cu dificultate, Pistorius a încercat iniţial să se abţină, dar până la urmă lacrimile i-au curs pe obraji pentru câteva momente. El şi-a reluat apoi atitudinea "îngheţată"şi a continuat să o asculte concentrat pe judecătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net