Un român, campion la box, în Italia

Ultima actualizare:

    Fancesco Florentin Ştefan
Fancesco Florentin Ştefan

Din fericire, românii noştri se remarcă în Italia şi prin talente şi fapte bune. Este cazul unui tânăr de doar 21 de ani, care face performanţă în box. A devenit deja campionul Italiei de Nord, iar acum se pregăteşte pentru campionatul naţional.

Fancesco Florentin Ştefan este un tânăr luptător de kick-boxing din echipa antrenorului Alin Panaite, care a decis să-şi schimbe viaţa şi să plece în Italia, împreună cu familia sa. Pentru că nu a putut să stea departe de sala de sport, l-a cunoscut în Padova pe antrenorul de box Massimiliano Sarti. Alături de alţi doi antrenori, Massimi Stellin şi Roberto Rinaldi, Franci a început antrenamentele pentru Campionatul Regional de Box, pe care l-a şi castigat, devenind campionul Italiei de Nord. Românul i-a avut ca adversari la categoria 91 kg pe Dumitrache Iulian Ionuţ (Republica Moldova) şi pe Van Epps Derrick Andrew (U.S.A., mareşal în United States Marine Corps). Primul meci a fost câştigat de Francesco Ştefan încă din prima repriză, prin K.O., după numai 2 minute de meci. La fel s-a întâmplat şi în cel de-al doilea meci, când Francesco a deschis arcada americanului, acesta din urma nemaiputând să continue meciul.

A câştigat Campionatul Regional de Box
A câştigat Campionatul Regional de Box

Românul s-a calificat astfel pentru Campionatul Naţional de Box al Italiei şi este mai hotărât ca oricând: „Când am ajuns în Italia, am schimbat kick-boxing-ul cu boxul şi nu regret deloc. Vreau să scriu istorie in boxul Italiei, chiar dacă am ajuns aici de puţin timp”, a declarat românul. Campionatul de box al Italiei va începe în 10 mai 2017.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net