Tatăl lui Marian Cozma e speriat: "Vor să-mi omoare şi nevasta?"

Ultima actualizare:
Marian Cozma
Marian Cozma

Petre Cozma, tatăl fostului handbalist Marian Cozma, ucis în 2009 într-un club din Veszprem, a declarat vineri că nicio sumă de bani nu poate compensa pierderea copilului său, după ce un tribunal din Ungaria a decis despăgubiri de 211 milioane de forinţi (671.000 de euro).

"Deocamdatã nu am nicio informaţie oficială legată de despăgubiri. E o fată la ambasada României din Budapesta şi mai ţin legătura cu ea şi ea urmează să traducă ce a scris avocatul. Noi avem ca reprezentant avocatul Federaţiei Ungariei de Fotbal, pe care l-am cunoscut la meciul Ungaria - România. E un om deosebit, a fost şi la mine acasă. Acum a trimis nişte documente la ambasadă şi urmează să ne comunice. Niciodată însă nu se va putea face dreptate. Nicio sumă din lume nu-mi poate aduce băiatul înapoi. Nu are cum. Nicio sumă nu poate compensa pierderea copilului meu", a declarat Cozma.

Site-ul maghiar Blikk.hu a dezvăluit faptul că o instanţă ungară i-a obligat pe cei trei criminali ai lui Cozma, Raffael Sandor, Gyozo Nemeth şi Ivan Sztojka la plata sumei totale de 211 milioane de forinţi, aproximativ 671.000 de euro, către familia fostului handbalist, drept despăgubiri. Conform publicaţiei citate, tatăl, mama, fratele şi logodnica fostului sportiv ar urma să primească fiecare câte 52.750.000 de forinţi.

Avocatul familiei Cozma, Laszlo Helmeczy, a declarat că rudele fostului handbalist ar fi obligate să meargă în Ungaria pentru a se stabili în urma unor controale dacă au fost afectaţi de moartea lui Marian Cozma. Juristul a invocat însă probleme de sănătate şi financiare ale clienţilor săi.

Petre Cozma a confirmat faptul că soţia sa se confruntă cu probleme de sănătate care nu îi permit călătoria în Ungaria. "Acum ei văd că ne pun să ne facem nişte analize, de parcă doctorii din România nu sunt buni. Ca să vadă dacă suntem bolnavi după eveniment. Asta cer avocaţii criminalilor. Dar nu ştiu dacă şi statul maghiar cere asta. Ei vor să-mi omoare şi nevasta sau ce? Aici, în România, nu sunt doctori? Noi am trimis de aici toate analizele, eu am diabet, nevastă-mea are probleme cu vederea, cu ochiul stâng. Eu nu pot merge mai mult de 200 de metri, am probleme şi cu plămânul drept. Am trimis toate analizele. Nevasta mea nu poate zbura cu avionul. Ce vor să facă? Nu mi-au luat băiatul? Trebuie să mai moară cineva din familie? Soţia mea nu poate zbura, e clar asta", a declarat Petre Cozma.


    Marian Cozma
Marian Cozma

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net