Supercupa României, primul examen oficial al sezonului pentru Dinamo

Ultima actualizare:

    În ediția trecută, "marinarii" au câștigat trofeul după ce au învins tot pe Dinamo, scor 28-27 la capătul unui meci dramaticFoto: Click!
În ediția trecută, "marinarii" au câștigat trofeul după ce au învins tot pe Dinamo, scor 28-27 la capătul unui meci dramaticFoto: Click!

Campionii de la Dinamo au susținut în weekend ultimele meciuri de pregătire înaintea debutului oficial al sezonului care care se va produce sâmbăta viitoare, în Supercupa României, într-o partidă cu AHC Dobrogea Sud Constanţa.

Alb-roșii și-au testat potențialul la Cupa Dinamo în fața Potaissei Turda (câștigătoarea Challenge Cup), Dunării Călărași și contra puternicei formații franceze Saint Raphael (finalista Cupei EHF în sezonul trecut), echipă unde evoluează internaţionalii români Mihai Popescu şi Alexandru Şimicu, iar pe banca tehnică stă Rareş Fortuneanu, antrenor secund. 

Cu opt achiziții efectuate în această vară, fără frații Esteki transferați la rivala CSM București și fără alți 2 internaționali iranieni plecați la Cupa Asiei până luna viitoare, Dinamo a pierdut în fața Dunării Călărași (28-29), a remizat cu Turda (30-30) și a cedat categoric în fața formației franceze, scor 25-32.  Mihai Popescu, cel mai valoros handbalist român din 2017, a fost declarat portarul turneului.

Biletele costă 15 lei și 20 lei (în funcție de locuri), vor fi puse în rețeaua bilete.ro
Biletele costă 15 lei și 20 lei (în funcție de locuri), vor fi puse în rețeaua bilete.ro

Pivotul Dan Savenco, component al echipei naționale, spune că echipa este totuși pregătită fizic pentru duelul din Supercupă contra Constanței, însă recunoaște că relațiile de joc trebuie să se sudeze până la startul participării în Ligii Campionilor.  Dinamo va debuta în grupele Champions League pe 12 septembrie contra norvegienilor de la Elverum.

"A fost o competiție benefică. Chiar dacă nu am făcut niște meciuri foarte bune, ne-a arătat unde suntem momentan și ce mai avem de făcut de îmbunătățit și sperăm ca până sămbătă să mai reglăm din probleme. Fizic stăm ok, dar la omogenitate avem de progresat. Am avut mereu meciuri grele contra Constanței, însă Supercupa este un un trofeu pe care trebuie să-l câștigăm", a precizat căpitanul lui Dinamo. 

Nerefăcut complet după o accidentare, Alexandru Șimicu a privit de pe bancă succesul formației sale în fața "câinilor". "Dinamo este o echipă în reconstrucție, dar băieții se mișcă bine. Se poate întâmpla orice în acest sezon în competiția internă pentru că sunt 4-5 echipe cu valori apropiate". Rareș Fortuneanu, secundul finalistei Cupei EHF, consideră că alb-roșii au nevoie de timp pentru a forma o echipă de top pe plan european. "S-au adus opt jucători noi, lucurile nu se pot face chiar așa de pe o zi pe alta. E nevoie de timp pentru a suda relațiile de joc și pentru a forma un nou sistem". 

Cum se pot achiziționa bilete la Supercupă

Supercupa României se va desfășura sâmbătă în Sala Polivalentă din capitală. Băieții vor deschide balul de la ora 18.00, apoi superstarurile de la CSM București se vor duela cu SCM Râmnicu Vâlcea în competiția feminină, de la ora 20.30. Meciurile vor fi transmise în direct pe TVR1 și TVR HD.

Biletele costă 15 lei și 20 lei (în funcție de locuri), vor fi puse în rețeaua bilete.ro, oficiile Poștei Romane, magazinele Inmedio, Relay si Germanos, și asigură acces la ambele meciuri ale Supercupei. Ele se pot achiziționa sâmbătă și de la casele de bilete ale Sălii Polivalente din capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net