Sporturi populare la japonezi. De la sumo la fotbal

Ultima actualizare:

    Sporturi populare la japonezi: sumo ocupă un loc fruntaş
Sporturi populare la japonezi: sumo ocupă un loc fruntaş

Japonia, una dintre cele mai importante ţări asiatice, e o naţiune îndrăgostită de sport. Există o sumedenie de sporturi populare la japonezi, împărţite în două categorii, cele tradiţionale şi cele moderne.

Să începem cu ceea ce mulţi consideră a fi sportul naţional în Japonia. Este vorba despre sumo, o disciplină cu o vechime de peste 2.000 de ani, care la început nu era decât un simplu ritual dedicat zeilor. De altfel, una dintre cele mai cunoscute legende privind apariţia sumo-ului se referă la o confruntare între două zeităţi în urma căreia învingătorul urma să deţină controlul asupra insulelor care formează statul japonez. Aşadar, dacă vorbim despre sporturi populare la japonezi, sumo este cu siguranţă unul dintre acestea.

Sporturi populare la japonezi: sumo se practică de 2.000 de ani

La sumo, un sport de contact unic, luptătorii se numesc rikishi şi nu există categorii de greutate, astfel că mulţi dintre cei care practică această disciplină sportivă au greutăţi care pot depăşi chiar şi 200 de kilograme. Bineînţeles, fiind practicat îndeosebi în Japnia, sumo-ul n-a devenit sport olimpic. În schimb, la Olimpiade se dau lupte grele la judo, disciplină care face şi ea parte din lista cu sporturi populare la japonezi. De asemenea, din aceeaşi categorie nu puteau lipsi artele marţiale, în speţă karate, Japonia fiind recunoscută ca ţară a samurailor.

Sporturi populare la japonezi: fotbalul a câştigat teren

Sporturi populare la japonezi: fotbaliştii sunt şi ei în top
Sporturi populare la japonezi: fotbaliştii sunt şi ei în top

Ca peste tot în lume, sportul-rege a acaparat şi spaţiul asiatic, inclusive în Japonia. Ţara Soarelui Răsare are în acest moment una dintre cele mai puternice şcoli de fotbal de pe Continentul Galben, la concurenţă cu Coreea de Sud. Niponii s-au îndrăgostit irmediabil de fotbal în special datorită Cupei Mondiale din 2002, organizată în Japonia şi Coreea de Sud. Fotbalul nu este însă singura disciplină modernă pe care o putem trece la categoria sporturi populare la japonezi.

În ultimii ani, japonezii au prins curaj în sporturi de ehipă importate de pe alte continente, precum baseball-ul sau rugby-ul, dar se descurcă de minune şi în sporturile individuale. E de-ajuns să spunem că Japonia are un jucător de tenis clasat pe locul cinci în lume. Este vorba despre Kei Nishikori, rezultatele sale din ultima vreme plasând tenisul pe un loc important în lista cu sporturi populare la japonezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net