Sportul în Târgu Jiu. “Pandurii” nu sunt singuri

Ultima actualizare:

    Pandurii s-a calificat în finala Cupei Ligii, performanţă uriaşă pentru sportul în Târgu Jiu
Pandurii s-a calificat în finala Cupei Ligii, performanţă uriaşă pentru sportul în Târgu Jiu

La prima vedere, sportul în Târgu Jiu nu poate oferi prea multe satisfacţii la nivel înalt. Totuşi, oraşul de 80.000 de locuitori trece prin cea mai fericită săptămână sportivă din istorie, cu performanţe de top.

În primul rând, sportul în Târgu Jiu e reprezentat de echipa de fotbal Pandurii, vicecampioana României din sezonul 2012-2013. În urma acelui an magnific, “pandurii” s-au calificat în premieră într-o cupă europeană. Mai mult de atât, formaţia gorjeană nu s-a făcut de râs în Liga Europa, reuşind câteva victorii şi prestaţii remarcabile, care au atras atenţia iubitorilor de fotbal de pe continent.

Acum, după o stagiune de toamnă mai puţin inspirată, Pandurii s-a reinventat sub comanda lui Edi Iordănescu. Marţi, alb-albaştrii din Târgu Jiu au atins o nouă bornă în istoria clubului, reuşind să se califice în prima finală, performanţă de invidiat pentru un oraş atât de mic. “Pandurii” au reuşit minunea în a treia competiţie a ţării, Cupa Ligii, însă maniera a fost una impresionantă, cu două victorii în semifinala cu Dinamo, cea decisivă venind chiar în fieful “câinilor” (3-1).

Sportul în Târgu Jiu. Baschetbaliştii au scris istorie

Echipa de baschet Energia vrea să câştige co cupă europeană, realizare de care sportul în Târgu Jiu n-a mai avut parte
Echipa de baschet Energia vrea să câştige co cupă europeană, realizare de care sportul în Târgu Jiu n-a mai avut parte

Se pare că marţi, 10 martie, a fost ziua norocoasă pentru sportul în Târgu Jiu. Asta pentru că echipa de baschet a oraşului, Energia, a lăsat Europa cu gura căscată. S-a întâmplat în FIBA EuroChallenge, a treia cupă continentală ca importanţă, unde Energia este la un singur pas de turneul final (Final Four). În primul joc din sferturile de finală, formaţia din Târgu Jiu a depăşit într-o manieră categorică, 84-60, una dintre formaţiile importante ale Franţei, Le Mans. Pentru a se califica, Energia mai are nevoie de o victorie, confruntarea disputându-se după sistemul “cel mai bun din trei meciuri”. Următoarea întâlnire e în Franţa, astfel că gorjenii ar putea face pasul cel mare către Final Four chiar în faţa propriilor suporteri, în partida a treia.

Sportul în Târgu Jiu înseamnă şi handbal

Sportul în Târgu Jiu nu înseamnă însă numai fotbal şi baschet. O altă disciplină de echipă, handbalul, a produs în ultimii ani numeroase bucurii sub “Poarta Sărutului”. Chiar dacă acum se zbate să evite retrogradarea, Energia Pandurii Târgu Jiu e una dintre formaţiile “grele” ale handbalului masculin românesc, performanţa maximă fiind clasarea pe locul trei în Liga Naţională în 2010.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net