Sportul românesc în 2018: când şi unde vom avea emoţii

Ultima actualizare:

    Naţionala de fotbal va juca în Liga Naţiunilor
Naţionala de fotbal va juca în Liga Naţiunilor

Anul sportiv 2018 stă sub semnul Jocurilor Olimpice de Iarnă şi al Campionatului Mondial de fotbal. Din păcate, România nu emite pretenţii la nici una dintre aceste competiţii majore.

Iată care sunt principalele evenimente din sport în 2018 şi cele care ar putea aduce satisfacţii românilor:

Ianuarie

Ca de obicei, tenisul îşi taie partea leului în luna ianuarie cu ajutorul primului turneu de Mare Şlem, Australian Open.


    Simona Halep
Simona Halep

Bineînţeles, vom sta cu ochii în special pe Simona Halep, care îşi va apăra poziţia de lider mondial. Apoi, pe final de lună, la 30 ianuarie, va debuta în Slovenia campionatul european de futsal, cu naţionala României printre participante. Tot în ianuarie are loc Europeanul de handbal masculin din Croaţia.

Februarie

A doua lună a anului e dominată categoric de Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. În perioada 9-25 februarie, Pyeongchang va fi capitala sportului mondial, însă participarea tricoloră va fi, ca de obicei, una pur formală, fără pretenţii la medalii.


    Naţionala de rugby forţează calificarea la CM 2019
Naţionala de rugby forţează calificarea la CM 2019

Noi ne-am putea bucura în schimb pentru calificarea naţionalei de rugby la Mondialul din 2019, meciul decisiv urmând să fie cel cu Spania, în deplasare, la 18 februarie. De asemenea, atractivă va fi şi întâlnirea din Fed Cup dintre România şi Canada, programată la Cluj (10-11 februarie).

Martie

Au loc campionatele europene de lupte şi de haltere, plus Mondialul de atletism în sală, competiţii la care România ar putea culege ceva medalii. De asemenea, tenisul se mută în America, acolo unde au loc marile turnee de la Indian Wells şi Miami. Tot în martie debutează noul sezon din Formula 1, cu cursa de la Melbourne.

Aprilie

Europeanul de judo (26-29 aprilie) din Israel e principala provocare a lunii pentru sportul românesc. La tenis, naţionala feminină de Fed Cup ar putea forţa accesul în prima grupă mondială, asta în cazul în care va câştiga meciul din februarie cu Canada.

Mai

În circuitul profesionist de tenis, au loc marile turnee de la Madrid şi Roma, iar pe final de lună, la 28 mai, va începe Roland Garros 2018. Ca de obicei, luna mai e rezervată finalelor din Liga Europa şi Liga Campionilor.

Iunie

Fără România, Mondialul de fotbal din Rusia ţine capul de afiş al anului în perioada 14 iunie – 15 iulie. Pentru noi, din punct de vedere al participării româneşti, mai important va fi Europeanul de scrimă (16-21 iunie).

Iulie

În plină vară (2-15 iulie) are loc la Londra turneul de tenis de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului. Tot acum se va desfăşura Mondialul de scrimă din China (19-27 iulie).

August

Campionatul european de atletism în aer liber (6-12 august) şi turneul de tenis US Open (care începe la 27 august) sunt principalele puncte de atracţie ale lunii august.

Septembrie

La începutul lunii, naţionala de fotbal a României îşi începe parcursul în Liga Naţiunilor, noua competiţie înfiinţată de UEFA. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 24 ianuarie. În septembrie sunt programate şi două Mondiale importante pentru noi, la canotaj şi la judo.

Octombrie

Mondialele de lupte şi de gimnastică se desfăşoară în această perioadă a anului. La tenis, e luna circuitului asiatic, care va culmina cu Turneul Campioanelor la feminin, acolo unde sperăm să o avem încă o dată pe Simona Halep.

Noiembrie

Va fi o lună săracă în competiţii internaţionale de cel mai înalt nivel, cu excepţia Mondialului de haltere. La fotbal au loc ultimele meciuri ale României din Liga Naţiunilor, tricolorii urmând să afle urna valorică în care vor intra la tragerea la sorţi pentru Euro 2020.

Decembrie

Ca de obicei, în ultima lună a anului vom avea emoţii pentru naţionala feminină de handbal, la Campionatul European din Franţa, care va debuta la 30 noiembrie şi se va încheia la 16 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net