Sportivii medaliaţi, protest la Guvern: “Se găseau bani şi pentru noi”

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu
Marian Drăgulescu

Campionii olimpici, în frunte cu gimnastul Marian Drăgulescu, vor să iasă în stradă şi să le ceară socoteală politicienilor. Nemulţumirea lor e că handbalistele au primit câte 60.000 de lei pentru bronzul de la Mondiale, în timp ce ceilalţi, deşi au avut performanţe asemănătoare, au fost neglijaţi.

Medaliat cu argint la Campionatul Mondial de gimnastică de la Glasgow, Marian Drăgulescu, cere egalitate în împărţirea indemnizaţiilor de performanţă. Printr-o hotărâre a Guvernului României, handbalistele au primit câte 60.000 de lei pentru bronzul cucerit la Campionatul Mondial din Danemarca, adică de patru ori şi ceva mai mult faţă de prevederea actuală, care permite acordarea sumei de 14.800 de lei pentru un loc trei la o competiţie mondială.

"Eu, pentru argintul de la Campionatul Mondial am luat de la stat 37.000 de lei, adică 8.000 de euro. Fetele de la handbal au câştigat medalia de bronz şi au luat 13.000 de euro, cei 60.000 de lei pe care i-a acordat guvernul. La această sumă cred că se adaugă şi primele oficiale dublate, adică încă vreo 6.000 de euro. Mie mi se părea corect să fim apreciaţi şi stimulaţi la fel, dar iată că argintul meu nu face cât bronzul handbalistelor", a spus Drăgulescu, conform Adevărul.

"Eu am câştigat medalia la începutul lunii noiembrie şi peste puţin timp s-a produs schimbarea de guvern. Ideea e că pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern sau vreo autoritate locală să-mi dea o floare sau o diplomă. Inclusiv actualul premier a spus că primele sunt inadmisibil de mici şi sunt total de acord cu dânsul, dar nu cerem altceva decât să fim trataţi în mod echitabil. Am tot respectul meu pentru performanţa fetelor de la handbal, le felicit, nu am nimic cu ele, tot ce ne dorim e ca sportivii care au obţinut performanţe la Mondiale în acest an să fie premiaţi la fel", a mai spus el.

Lui i se vor alătura şi sportivele de la judo sau scrimă: "Am vorbit, suntem solidari, şi nu o să o lasăm lucrurile să rămâna aşa. În ianuarie o să mergem pe la toate emisiunile televizate şi o să ne spunem oful. Până la urmă, vorbim de o mână de performanţe, în gimnastică, judo şi scrimă, nu e ca şi cum am da bugetul statului peste cap. Şi-aşa mai suntem puţini sportivi de la care se aşteaptă medalii la Olimpiadă, e păcat ca şi aceia să se simtă frustraţi, nebăgaţi în seamă şi nemotivaţi. Sunt cuvinte grele... Eu am revenit la gimnastică pentru visul de a lua aur la Olimpiadă, am suportat patru operaţii, două din buzunarul meu. În acest moment, sunt singurul gimnast calificat sută la sută la Olimpiadă. Muncim la fel de mult ca toată lumea, riscăm accidentari grave, la coloană sau la cap, şi nu suntem apreciaţi deloc".

Performanţe la Campionate Mondiale în 2015

Corina Căprioriu (judo) – argint

Andreea Chiţu (judo) – argint

Marian Drăgulescu (gimnastică) – argint

Naţionala de spadă feminin – argint

Larisa Iordache (gimnastică) – bronz

Tiberiu Dolniceanu (sabie) – bronz

Naţionala de handbal feminin – bronz

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net