Simona, tu ai bătut-o mai rău!

Ultima actualizare:

    Serena Williams a luat  a treia oară consecutiv  Trofeul Campioanelor şi  va termina anul pe prima  poziţie în clasamentul mondial Foto: AFP
Serena Williams a luat a treia oară consecutiv Trofeul Campioanelor şi va termina anul pe prima poziţie în clasamentul mondial Foto: AFP

Simona Halep a avut o săptămână fabuloasă la Singapore. Tenismena din România a ajuns în finala Turneului Campioanelor, însă a fost învinsă în două seturi de cea pe care o umilise în grupă, Serena Williams. Actualul lider mondial, sportiva din SUA, ajunsă în semifinale graţiei Simonei şi rezultatelor indirecte, a cucerit astfel pentru a treia oară consecutiv trofeul.

”Nu am nimic de pierdut”. Cu acest gând a pornit Simona Halep finala cu Serena Williams. ”Mă pregătesc special pentru meciul cu Simona”, a fost declaraţia războinică a liderului WTA, după ce românca o bătutse categoric în grupe, 6-2, 6-0. Ulterior, Serena a încercat o glumă, comentând că obiectivul ei pentru finală este să reuşească să–i ia româncei trei game-uri. Lucrurile au stat însă exact invers. Înverşunată după înfrângerea de miercuri, Williams a intrat extrem de montată pe teren. Echilibrul partidei s-a rupt destul de rapid, Serena adjudecându-şi primul set, 6-3, după ce a reuşit să facă trei breakuri, faţă de doar două câştigate de Halep. Setul doi nu a avut istoric. Un sec 6-0, cu o Simona care părea total deconectată de la miza partidei. ” Pentru mine este un adevărat vis că am ajuns aici, le mulţumesc părinţilor, echipei mele, prietenilor”, a spus constănţeanca imediat după joc, zâmbitoare şi vizibil fericită pentru ceea ce a relizat toată săptămâna la Singapore.

Simona: «Este un vis că am jucat finala!»

Românca a dorit să le mulţumească şi fanilor care au încurajat-o în permanenţă, numele ei fiind auzit extrem de des în toate meciurile pe care le-a jucat la Turneul Campioanelor, şi a felicitat-o pe Williams, pentru performanţa obţinută:”Vreau să o felicit pentru Serena, este clar cea mai bună, merită aprecierea tuturor pentru că a terminat din nou pe primul loc”. Serena nu a rămas datoare şi, cum a luat microfonul, a avut numai cuvinte de laudă la adresa româncei noastre, făcând referire la faptul că Simona a ajutat-o, indirect, să se califice în semifinale: ”Simona a jucat incredibil zilele astea. E minunat  să vezi un sportiv atât de fair-play aşa cum este ea. Simona reprezintă noul val şi sunt convinsă că va continua cu rezultate de excepţie”.

Serena: "A trebuit să dau totul"


    Foto: AFP
Foto: AFP

Deşi scorul arată o victorie facilă, Williams s-a întrebuinţat serios pentru a se impune pentru a treia oară consecutiv la Turneul Campioanelor. ”Simona a început foarte bine şi m-am gândit că nu am nimic de pierdut. Mi-am zis că este cazul să joc mult mai relaxată. Aşa am făcut şi mi-a ieşit jocul mult mai bine. Ştiam că trebuie să joc mult mai bine ca în meciul pe care l-am avut în grupă”, a mărturisit liderul mondial.

A luat 1.000.000 $

Parcursul bun de la Turneul de la Singapore i-a adus Simonei venituri pe măsura performanţelor. Pentru victoriile din faza grupelor, plus succesul din semifinale şi bonusul de participare  românca va încasa 975.000 de dolari. În plus, pentru că a ajuns în finală, Simona urcă o poziţie  în clasamentul mondial şi va termina anul 2014 pe locul 3 WTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net