Simona Halep s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Arhiva personală
Simona HalepFoto: Arhiva personală

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore şi o va întâlni, vineri, de la ora 14.30, pe sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA, într-un meci ce va conta pentru ierarhia finală a Grupei Roşii,.

Halep, debutantă la finala sezonului, este prima jucătoare care a obţinut calificarea în semifinalele turneului, programate sâmbătă, după ce în partida Serena Williams - Eugenie Bouchard, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri, canadianca a câştigat un ghem în faţa americancei.

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare. Dacă va termina prima, atunci Halep va evolua împotriva ocupantei poziţiei secunde din Grupa Albă, în caz contrar va juca în faţa câştigătoarei, conform Mediafax.

Sportiva din Constanţa este a treia româncă participantă la Turneul Campioanelor. Virginia Ruzici a fost prezentă la două ediţii ale Turneului Campioanelor, în 1977 şi 1978, fiind eliminată în ultimul tur.

Irina Spîrlea obţinuse până în prezent cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, după ce a jucat două semifinale, în 1997 şi 1998, din trei participări (în 1996 a fost eliminată în primul tur).

Şi Spîrlea, şi Ruzici au jucat în sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucătoare. Actualul format, cu opt jucătoare împărţite în două grupe, a fost adoptat în 2003.

Halep şi Iavnovici s-au întâlnit de trei ori până în prezent, în circuitul WTA. În semifinalele turneului "mic" al campioanelor, de la Sofia, din 2013, Halep s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-3, apoi românca a câştigat şi meciul din sferturile de finală ale turneului de la Madrid, scor 6-2, 6-2, desfăşurat în acest an.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net