Simona Halep la Cincinnati. Încă o victorie şi urcă pe locul 2 în clasamentul mondial

Ultima actualizare:
Simona Halep a câştigat primul set după tiebreak
Simona Halep a câştigat primul set după tiebreak

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (3), 6-2, pe sportiva rusă Anastasia Pavliucenkova, locul 34 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Turneele din America de Nord (Toronto, Cincinnati şi sperăm US Open) ne-au readus aminte de cea mai mare trăsătură de caracter a Simonei Halep, cea cu care a urcat în top 10-ul WTA, dar s-a şi menţinut acolo. Vorbim despre ambiţie, iar aceasta a fost sprijinită de o pregătire fizică exemplară, fapt ce îi permite Simonei să lupte pentru fiecare minge şi să alerge incredibil de mult în timpul meciurilor. Meciul de sâmbătă dimineaţă, 22 august, a fost încă un exemplu în acest sens. Partida a durat o oră şi 41 de minute şi la capătul ei Halep a obţinut a doua prezenţă la rând în semifinalele unui turneu WTA, după ce săptămâna trecută ea a atins aceeaşi fază la Toronto.

Simona Halep la Cincinnati: Un prim set greu de gestionat

Simona a câştigat şi cel de-al doilea set
Simona a câştigat şi cel de-al doilea set

Începutul de meci a fost destul de complicat pentru Halep, care s-a văzut condusă cu 2-0, după un break în primul ghem. Cu un serviciu puternic şi plasat, Pavliucenkova a dominat jocul atât timp cât resursele sale fizice au fost la un nivel înalt. Ea a condus cu 3-1 şi 4-2, dar a fost egalată la 4. Din acel moment, Halep, obosită după două partide de aproape trei ore, a gestionat cu atenţie meciul, a început să lungească un pic punctele şi să profite de limitele de mobilitate şi de tehnică ale rusoaicei. În tie-break, Halep a avut 4-0, Pavliucenkova s-a apropiat la 4-3, dar românca nu a mai greşit până la final şi a câştigat primul set după 63 de minute.

Simona Halep la Cincinnati: Setul doi a fost câştigat cu 6-2

Simona a vorbit imediat după meci cu reporterul special al turmeului
Simona a vorbit imediat după meci cu reporterul special al turmeului

În setul al doilea, Simona Halep a condus cu 3-0, după două break-uri. Pavliucenkova a obţinut şi ea câte un rebreak, la acest scor şi la 4-1, însă nu a putut-o împiedica pe Halep să se impună cu 6-2.

Simona Halep la Cincinnati împotriva lui Jankovic

Urmează Jankovic, în semifinale (duminică, după ora 03.30), foarte probabil un nou meci fizic, care îi va solicita din plin bruma de energie de care mai dispune românca, la fel și răbdarea. Din fericire, Simona ne-a arătat în aceste zile că are răbdare berechet. Are, de asemenea, și suficientă voință cât să răzbească prin segmentele de joc mai slab. Ea continuă să găsească soluții, să schimbe din mers atunci când e condusă și să-și impună până la urmă condițiile.

Simona Halep la Cincinnati: Sezonul pe hard, un succes

Indiferent ce se va întâmpla în semifinale, putem declara deja un succes acest segment nord-american de hard. Asta nu înseamnă că Simona nu poate să mai facă un pas; are ascendent asupra lui Jelena Jankovic (5-1 în meciurile directe), chit că au fost mai mereu dispute strânse. Cea mai recentă a fost nu mai departe de săptămâna trecută, la Toronto, când Simona a învins-o pe Jelena în turul al doilea, 6-3, 6-4. E important de știut că sârboaica e o expertă a turneului de la Cincy, în care ajunge pentru a 5-a oară în semifinale. Dar Jankovic a avut, de asemenea, mult succes de-a lungul carierei și la Indian Wells, alt turneu preferat al ei, iar Simona a învins-o și acolo, scrie treizecizero.ro.

Simona Halep la Cincinnati: "Sunt foarte fericită"


    Simona a vorbit imediat după meci cu reporterul special al turmeuluiFoto Twitter/WTA
Simona a vorbit imediat după meci cu reporterul special al turmeuluiFoto Twitter/WTA

"Sunt foarte fericită că am putut câştiga acest meci şi obţine calificarea în semifinale aici pentru prima dată. Mi-a plăcut acest meci şi am jucat bine. Sunt un pic obosită acum, pentru că am avut mult de alergat astăzi, dar am reuşit să joc agresiv şi să lupt pentru fiecare punct", a declarat sportiva română, aflată acum la un meci de revenirea pe locul 2 WTA, potrivit Mediafax.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net