Simona Halep, criticată după înfrângerea de la Roland Garros: "Lipsită de orice orizont mental"

Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu a comentat înfrângerea Simonei Halep la Roland Garros
Cristian Tudor Popescu a comentat înfrângerea Simonei Halep la Roland Garros

Simona Halep a pierdut meciul de miercuri împotriva jucătoarei croate Mirjana Lucic-Baroni, la Roland Garros. Cristian Tudor Popescu a comentat jocul româncei şi i-a atras atenţia că nu trebuia să intre pe teren obosită, mai ales că mai fusese învinsă de Baroni la US Open.

Cristina Tudor Popescu a publicat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a "ceartă" pe Simona Halep pentru prestaţia ei de la Roland Garros, unde s-a oprit în turul 2. El spune că Simona a lovit mingea ca în somn, fără să înţeleagă ce are de făcut. Cristian Tudor Popescu consideră că, după acestă înfrângere, Simonei i-a căzut armura fermecată care o apăra de doi ani de zi şi că acum publicul a văzut-o într-o postură vulnerabilă.

"Unde ești, Simona?

De data asta, chiar nu știu ce să zic. Aproape că aș întreba-o pe Simona de ce a mai intrat pe teren cu Lučić-Baroni dacă știa că se află într-o astfel de stare. Obosită de la vestiar, lipsită încă din primele ghemuri de ambiție și vlagă, cărând după ea ceea ce se cheamă «picioare grele» – unde a fost celebra ei deplasare în teren, printre cele mai bune din circuit până acum?

Și, mai rău decât atât, nr. 3 mondial s-a comportat ca o jucătoare de locul 80-90. Lipsită de orice orizont mental, a lovit mingea mecanic, ca în somn, fără să încerce să înțeleagă ce joacă croata și ce-ar fi avut ea de făcut. Mai ales că știa la ce să se aștepte după precedenta înfrângere în fața aceleiași Lučić la US Open. Puternica Mirjana a făcut din nou ce știe foarte bine: cum a avut ocazia, a lovit năprasnic, la linie, la risc, și cu dreapta, și cu reverul. I-au intrat cam toate torpilele.În astfel de situații, există două soluții: sau te miști extraordinar, scoți multe decisive și obligi adversara să greșească, sau ataci înaintea ei, îți asumi prima riscul încheierii punctului. Simona nu a încercat, cu excepția a 1-2 retururi mai înțepate, nici una, nici alta. S-a afundat într-o «țăcăneală» care i-a permis lui Lučić-Baroni s-o și ridiculizeze în setul 2 cu contre pied-uri și crosuri scurte relaxate. Despre serviciul 2, unde Mirjana a așteptat-o mereu cu securea ridicată, nici nu mai vorbesc...Înfrângerea asta poartă în ea mai mult rău decât meciul pierdut și scorul. Pare că dintr-odată, Simonei Halep i-a căzut armura fermecată care o apără de aproape doi ani, și a rămas în fața ochilor noștri o fată debusolată și vulnerabilă cum am văzut atâtea...Mă îngrozesc la gândul eforturilor pe plan psihic pe care le are de făcut acum pentru a ieși din groapa de încredere. Și nu cred că o poate escalada singură", a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.


    Cristian Tudor Popescu a comentat înfrângerea Simonei Halep la Roland GarrosFoto: Arhiva personală
Cristian Tudor Popescu a comentat înfrângerea Simonei Halep la Roland GarrosFoto: Arhiva personală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net