Simona, hai în finală!

Ultima actualizare:

    Halep a pierdut ieri  în trei seturi contra  Anei IvanovicFoto: AP
Halep a pierdut ieri în trei seturi contra Anei IvanovicFoto: AP

Deja calificată, Simona Halep a jucat pentru spectacol în meciul cu Ana Ivanovic, pe care l-a pierdut în trei seturi (6-7, 6-3, 3-6). Azi, românca se bate cu Radwanska pentru un loc în marea finală la Turneul Campioanelor.

Înainte de confruntarea de ieri cu Ivanovic, calculele spuneau că românca Simona Halep are nevoie de cinci ghemuri în întreg meciul pentru a câştiga Grupa Roşie, postură din care urma să joace în semifinale cu locul doi din Grupa Albă. Constănţeanca şi-a atins rapid obiectivul, distanţându-se rapid la 5-2 în primul set. A urmat o relaxare a Simonei de care a profitat sârboaica. 

Meciul, în direct, pe DigiSport 

Sub presiunea eliminării din turneu, Ana Ivanovic a dus setul în tie-break şi l-a câştigat cu scorul de 9-7. Halep s-a revanşat însă în manşa secundă, pe care şi-a adjudecat-o autoritar cu 6-3, moment în care meciul şi-a pierdut din dramatism (sârboaica Ana Ivanovic era deja scoasă din competiţie). Setul decisiv s-a disputat doar pentru orgoliu şi puncte, dar şi pentru suta de mii de euro pusă la bătaie, care a ajuns în cele din urmă în contul Anei. 

Pentru Halep urmează o partidă de totul sau nimic în semifinale. Adversara, poloneza Agnieszka Radwanska, e una abordabilă, în condiţiile în care în Grupa Albă se afla şi Maria Şarapova, „coşmarul” Simonei din acest an.

Rusoaica a fost la un singur ghem de o reîntâlnire cu Halep, dar a pierdut setul doi al disputei de ieri cu Radwanska deşi a condus cu 5-1. Aşa s-a ajuns ca poloneza să se califice în semifinale cu o singură victorie din trei meciuri.

Românca a ţinut-o în viaţă pe Serena


    Foto: AP
Foto: AP

De rezultatul de ieri al Simonei Halep s-a bucurat şi Serena Williams. Americanca a văzut meciul cu sufletul la gură, aşteptând ca românca să câştige cel puţin un set pentru a o depăşi pe Ana Ivanovic în cursa pentru locul doi în grupă. Înaintea partidei s-a discutat despre faptul că Halep se putea lăsa bătută în două seturi de Ivanovic pentru a o elimina astfel pe Williams, cu care s-ar putea reîntâlni în marea finală de mâine. Totuşi, după meciul de ieri, Serena este cea mai câştigată: a ajuns în semifinale pe mâna Simonei, românca a pierdut şi bursa pentru meciul cu Ana Ivanovic şi a stat şi mai mult timp pe teren, având mai puţine ore la dispoziţie pentru refacere.

Grupa Roşie

Jucătoare    Victorii    Procentaj

    Înfrângeri    la seturi

1. Halep    2-1    5-2 (71,4%)

2. Williams    2-1    4-2 (66,7%)

3. Ivanovic    2-1    4-3 (57,1%)

4. Bouchard    0-3    0-6 (0%)

Grupa Albă

Jucătoare    Victorii    Procentaj

    Înfrângeri    la seturi

1. Wozniacki    3-0    6-1 (85,7%)

2. Radwanska    1-2    3-4 (42,8%)

3. Şarapova    1-2    3-5 (37,5%)

4. Kvitova    1-2    2-4 (33,3%)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net