Șeful handbalului, după calificarea la JO: ”O performanță fantastică”

Ultima actualizare:

    Alexandru Dedu
Alexandru Dedu

România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la RIO, iar performanța fetelor lui Tomas Ryde a fost lăudată de președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

”Este un obiectiv îndeplinit, ce pot spune mai mult? Asta ne doream şi s-a întâmplat. E un obiectiv îndeplinit în condiţiile în care a fost un drum plin de greutăţi, multe. Este o seară fericită. Personal, mă simt împlinit, pentru că este o realizare fantastică pentru România după 8 ani de la ultima participare la Jocurile Olimpice. Este o confirmare a handbalului românesc. Dacă aş fi acum cu fetele faţă în faţă le-aş spune un singur cuvânt: bucuraţi-vă!”, a declarat Alexandru Dedu, pentru News.ro.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 1391089070 jpg
image
image
image
image
image
image
Toni Kroos (EPA) jpg
Mihai Chiruta (Facebook) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net